Spoelstra spreekt: Geen mening

Dit artikel delen:

Twitter bestaat deze week tien jaar. Je kunt het dus moeilijk nog nieuwe media noemen. Ik ben een liefhebber van Twitter. Je bent snel op de hoogte van het nieuws en er zijn veel grappige twitteraars. Als ik wil weten wat er met de wereld aan de hand is, dan kijk je snel bij trending topics en als ik dan zie dat Sylvie Meis trending is dan weet ik, er is even geen nieuws.

Twitter is ooit begonnen als kanaal waar mensen in 140 tekens vertelden wat ze aan het doen waren. Tegenwoordig is het vooral een nieuws- en meningenkanaal. Bedrijven hebben hele afdelingen om Twitter in de gaten te houden. Dankzij Twitter is iedereen ineens journalist. Iedereen mag ook een mening geven. Dat vind ik wel jammer. Niet dat ik iets tegen meningen heb, maar met meningen is het ongeveer net als met kinderen. Je eigen prima maar die van een ander zijn vervelend.

Kroketje

De wet op vrijheid van meningsuiting zou wat mij betreft wel iets aangepast mogen worden. Je mag je eigen mening geven, maar als je dat doet dan kost je dat 1,50 euro. Ik denk dat als een mening 1,50 euro kost je toch net even nadenkt of je jouw mening wel wilt geven. Je denkt toch even ‘Ik kan nu mijn mening geven maar ik kan voor dat geld ook een kroketje kopen’.

Ik denk ook dat inspraakavonden voor wel of geen asielzoekerscentrum er dan heel anders uit komen te zien. Met zijn vijftigen zingen ‘Daar moet een piemel in’ levert de gemeenschap dan in iedere geval 75 euro op. Ook thuis wordt het makkelijker. Als je vrouw je vraagt ‘Zeg eens eerlijk, krijg ik een dikke kont in deze broek?’, dan kun je gewoon antwoorden met ‘Sorry lieverd, ik heb nu even geen geld op zak’.

Mening hieronder

Maar ondanks al die meningen ben ik een liefhebber van Twitter. Misschien kunt u hieronder ook even uw mening geven. Eén euro vijftig per reactie.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als twitter per tweet 15€ zou vragen dan zou het nooit zo groot geworden zijn.

Maar wat nu als we van mening zijn dat we moeten betalen voor een mening. Moeten we dan al meteen 1,50 betalen? En als ik vind dat iets geen mening is, is dat dan een mening? En naar wiens rekeningnummer maken we onze meningbelasting over?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-23T09:28:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.