Spoelstra spreekt: Geen werkmail op vakantie

Dit artikel delen:

Er zijn maar twee dingen waar ik een hekel aan heb tijdens mijn vakantie. Het eerste is dat ik het heel vervelend vind als ik tijdens mijn vakantie in het buitenland allemaal Nederlanders tegenkom. En met Nederlander daarmee bedoel ik natuurlijk Amsterdammers. Het tweede is mijn eigen ziekelijke neiging om toch even mijn werkmail te bekijken.

Ja, ik behoor tot die groep die tijdens zijn vakantie zijn werkmail bekijkt. Nu heb je om je mail te bekijken natuurlijk internet nodig. We zijn dit jaar in Zuid-Frankrijk en ik weet dat ze er internet hebben, maar ze hebben het alleen wel heel goed verstopt. Het werkt ook niet mee dat mijn Frans niet zo goed is, dus ik heb bij de receptie van de camping in plaats van internet al drie keer extra badlakens besteld.

Bundesliga

Maar ik heb inmiddels verbinding. Nou ja, verbinding… Zodra er iemand langs de caravan loopt, ligt het internet eruit. Een beetje zoals we vroeger naar de Duitse televisie konden kijken. Als er een vrachtwagen langs reed, sneeuwde het in de Bundesliga.

Gelukkig is dit het laatste jaar, want volgend jaar mogen de telecomproviders geen roamingkosten meer in rekening brengen en 4G ik gewoon via mijn telefoon. Een rechter had al bepaald dat roamingkosten in rekening brengen illegaal was maar de lobbyisten van de providers hebben het toch nog een jaar weten te rekken. Eén van de vele voordeeltjes van de EU.

Marktkoopman

Er zijn mensen die principieel geen werkmail lezen tijdens de vakantie. ‘Vakantie is vakantie’, zeggen ze dan. En ‘niemand is onmisbaar’, roepen ze er achteraan. Ik denk dat ze daarin gelijk hebben, maar het is nooit slim om zelf te roepen dat je heel makkelijk te vervangen bent. Je bent dan een beetje een marktkoopman die zijn tomaten aanprijst met het roepen dat dit dezelfde zijn als die van de andere groentekraam op de markt. Ik vind het juist een heel prettig gevoel als ik op vakantie zit en ik het idee heb dat ik onmisbaar ben. Daarom lees ik ook de mail. Niet dat ik reageer overigens, daarvoor is het weer veel te warm en valt het internet te vaak weg. Dit komt door die Amsterdammers die constant hier langs lopen.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-27T09:44:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.