Spoelstra spreekt: Robot

Jacob Spoelstra

Steeds meer ouderen gaan toch nog achter de computer zitten. Dat komt door hun kleinkinderen. Zij willen mailen met opa en oma. Ouderen snappen computers niet, werd er altijd gezegd. Ze snapten het heus wel, het is alleen nooit aan hen uitgelegd. Dat doen de kleinkinderen nu.

Pc’s lijken nu heel gewoon. Kinderen weten niet eens dat er ooit geen computers hebben bestaan. Het is niet eens zo heel veel jaren geleden dat de politie een inval bij een bedrijf deed en in plaats van alle computers de beeldschermen in beslag nam. Er is een tijd geweest dat je een sollicitatiebrief nog moest schrijven met een pen, later werd het typen en inmiddels gaat alles via de mail. Laatst kreeg ik er nog ééntje via de post. Wat leuk dacht ik, een brief en heb de kandidaat vervolgens afgewezen. Solliciteren bij een ict-bedrijf met een brief dat is hetzelfde als een vrouw ten dans vragen met een flinke boer.

Pas geleden zond Veronica voor de 244e keer Leathal Weapon uit. In de film uit 1987 werd gebeld met een mobiele telefoon. Of ja mobiel, het was een koffertje met een gewoon telefoontoestel erin. Ik begin oud te worden dacht ik en ik moet nog een tijdje. Ik vraag me dan ook af met welke nieuwe technologie ik nog moet leren omgaan als ik 73 ben. Ik las laatst dat over 30 jaar seks met een robot heel normaal is. Als u het niet erg vindt doe ik aan die vernieuwing niet meer mee. Tenzij iemand mij het even uitlegt natuurlijk.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kandidaat met een brief - afgewezen.
Lijkt me inhoudelijk een bijzonder povere screening-procedure. Als je hem/haar nu nog op inhoudelijke criteria had afgewezen, maar neen, (z)hij volgt de mainstream niet, dus afgewezen.
Originele denkers volgen de mainstream niet, maar gelukkig zullen die op een andere plaats wel aan bod komen, in een bedrijf dat wel verder denkt dan zijn neus lang is.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-14T00:00:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.