Spoelstra spreekt: Spaarlampen uit IJsland

Denk na voor je dit uitprint. Bomen leven ook! Dat zag ik laatst onder een mailtje staan. Jammer van mijn tijd,denk ik dan. Heb ik toch weer een paar seconden verprutst aan het lezen van een nutteloze zin. Het versturen van dat mailtje heeft ook energie gekost en gaat ook ten koste van het milieu.

Niet dat ik tegen energiebesparing ben. Sterker nog, ik vind dat je als ict-bedrijf verantwoord met je energieverbruik om moet gaan. En ik weet ook wel, meestal is kostenreductie toch een lekkere motivator.  

We hebben laatst bij ons in het bedrijf alle grote servers vervangen door zogenaamde integrity blades. En nu lijkt het net alsof ik weet wat ze hebben gedaan, maar ik heb geen flauw idee. Als ze me hadden verteld dat ze de kruipruimte van de harde schijf hadden verdubbeld, dan had ik het ook geloofd.

Gaat het wel goed?

De projectleider vertelde mij dat het vervangen van die grote servers een dusdanig energiebesparing heeft opgeleverd dat de energiemaatschappij ons opbelde of het nog wel goed met ons ging, omdat we ineens de helft minder stroom verbruikten. Het was dezelfde energiemaatschappij die ik 's avonds vaak voorbij zie komen in reclamespotjes waarin wij worden geadviseerd zuinig met energie om te gaan.

Een commercieel bedrijf dat haar klanten adviseert zijn producten niet af te nemen, dat is toch vreemd. Dat is hetzelfde als Coca Cola een reclamespotje opneemt met de boodschap dat we minder cola moeten drinken, omdat het slecht voor je gebit is.

Misschien kunnen uw klanten ook eens wat minder ict gebruiken dat scheelt ook voor het milieu. Of toch niet want dan moet alles weer op papier.

Zo dan ga ik nu eerst even die boom in mijn tuin een flinke knuffel geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Huh, heb jij een boom in je kruipruimte? Geen wonder dat je altijd zulke frisse, heldere en scherpe stukjes kunt schrijven. Je leeft immers in een overmaat van zuurstof en natuurlijke energie Jacob :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-18T09:44:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.