Van Vliet: ICT-business op vakantie

88 procent van de vakantiegangers wenst zich niet druk te maken over werk tijdens vakantie, lees ik vorige week in mijn vakantiekrant in Italië. Ik geloof er helemaal niets van. Volgens mij is hier gewoon sociaal gewenst geantwoord.

Ik bivakkeer al jarenlang op de diverse Zuid-Europese campings en bungalowparken. Vijf jaar geleden stond ik op een camping in Zuid-Frankrijk waar één pc bij de receptie was, waar je staand (!) je mail kon raadplegen. Je voelde je het uitschot van de camping, zeker als je nog in een rij moest wachten met twee giechelende tieners, een van de droge witte wijn aangeschoten huisvrouw en twee dikbuikige sigarenrokende zakenmensen in hawaii-shorts.

Momenteel ben ik neergestreken aan de Adriatische kust op een groot vakantiecomplex in de streek Italiaanse Veneto. Daar hebben ze de vijf hypermoderne pc's staan bij de bar in het hotel plus wifi; drie uur voor vijf euro.

Was de bar een paar jaar geleden nog het stiefkindje van het complex, deze zomer zijn alle records nu al verbroken. Elke avond zitten zo'n vijftig vakantiegangers, onder het genot van cocktail, met hun modieuze laptops in de chique banken. Ze wisselen hun foto´s en filmpjes uit, werken hun zakelijke e-mail bij en bereiden hun tripjes voor in de regio.

Controle

Er is een soort digitale vakantiecommunity ontstaan in het hotel en in het park. Blijkbaar reizen er steeds meer vakantiegangers jaarlijks af met een laptop in de kofferbak tussen de koelbox en de toilettassen.

Ik moet bekennen dat ik het ook niet kan laten om regelmatig mijn mail te checken op vakantie. Het geeft een gevoel dat je alles onder controle hebt. Als je dagelijks zo'n tachtig mailtjes krijgt is het prettig als je niet na drie weken eens je mailbox opent. En wat is nu mooier om de bevestiging van een opdracht in de vakantiemail te lezen? Biertje!

Voor vakantieparken is onze digitale verslaving inmiddels business geworden. Ik geloof niet dat ik ermee kan zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vakantie was altijd de dagelijkse hectiek voor een paar weken ontvluchten in een andere omgeving. Als je geregeld slechts vanaf een ander IP-adres je mail bijwerkt, blijft je hoofd meedraaien bij je werk. Het wachten is dan ook op de eerste RSI-aandoening opgelopen tijdens je vakantie...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-06T09:27:00.000Z Robert van Vliet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.