Spoelstra spreekt: Leukste beroep ter wereld

Jacob Spoelstra

Ik ben niet meer gewend om hard te werken. En met hard werken bedoel ik niet veel werken maar fysiek hard werken. Ik heb laatst de tegels van onze oprit er opnieuw ingelegd. Of ja ingelegd? Ik heb de tegels eruit gehaald en toen ik ze eruit had wist ik niet meer hoe ik ze terug moest leggen. Dus toen heb ik maar een paar professionals gevraagd om de tegels weer terug te leggen. Maar ik was kapot. Ik dacht: Er zijn Polen die dit dus elke dag doen en dan drinken ze er ook nog bij.

Op zo’n moment ben ik blij dat ik in de ict zit en met mij velen. It'ers waarderen hun werk namelijk bovengemiddeld. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group en Monsterboard. Hoewel, je kunt je afvragen wat it’ers bedoelen met bovengemiddeld waarderen. Meer dan de helft geeft aan wel een andere baan te willen en zelfs 38 procent is op zoek naar een andere baan. Dat is raar. Ben je tevreden met je vrouw? Jazeker! Zou een andere willen? Ja, heel graag. Ik denk dat de it’ers vooral bovengemiddeld blij zijn dat ze nog een baan hebben.

Als je de it’er vraagt waarom hij zijn werk zo leuk vindt dan is hij met name tevreden over de zelfstandigheid van het werk en de mogelijkheid tot thuiswerken. Maar hij is vooral tevreden over zijn salaris. Oftewel je had ook een prostituee kunnen vragen en dan had je hetzelfde antwoord gekregen. Hoewel thuiswerken dan niet altijd tot de mogelijkheden hoort.

Niet alle prostituees zijn overigens bovengemiddeld blij met hun baan. De gemeente Utrecht wil een einde maken aan de raam- en bootprostitutie omdat er sprake zou zijn van mensenhandel. In een reactie op dit besluit zei een woordvoerster van de prostituees verontwaardigd: 'Ja maar wat moeten ze dan? Ze moeten toch aan hun centen komen.' Ik dacht, misschien kunnen ze ander werk zoeken. Als it’er bijvoorbeeld.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jacob,

Herkenbaar. Ook ik het laatst mijn tuin geruimd. En daar heb ik enkele dagen van bij moeten komen. Gelukkig was ik wel zo verstandig om het tegelen uit te besteden. Maar ik heb mij wel gigantisch verkeken op het fysieke gedeelte van het ruimen. Natuurlijk veels te weinig tijd voor uitgetrokken.

Na een zeer drukke periode met veel stress verlang ik nog wel eens terug naar de tijden dat ik de vakantieperiode op de groenteafdeling van de AH werkte. Zo nu en dan is puur fysiek bezig zijn een leuke afleiding. En ik heb mijn tuinruimproject ook als zeer prettig ervaren. Een keer niet stressen of strakke deadlines is ook wel eens prettig.

Jacob,

Bedoel je een baan als ponstitue?

Je bent niet de eerste die de link legt tussen het leukste beroep ter wereld en het oudste beroep ter wereld, maar het klopt wel. Allebei helpen we onze klant alleen maar tijdelijk van hun 'probleem' af.

Die vrouwen komen niet eens door de voorselectie heen omdat het stigma op hun (legaal) beroep nog steeds te groot is om bij het merendeel van de bevolking.

Wat dat betreft is het opmerkelijk dat het oudste beroep ter wereld inmiddels nog niet is verwaterd tot een term als 'praktische sexuele therapie'.

In IT is nog steeds een interessant en uitdagend werk te vinden, alleen jammer dat ook daar managers de boel proberen te verstieren.

pcies, zelfstandig ict-hooker, inclusief adverteren met specialisaties. Op locatie of thuis en wat en hoe. U zegt het maar. Geen gezeik, klant tevreden dan ik ook. MakeMoneyFast voor we te oud zijn :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-17T11:55:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.