Spoelstra spreekt: Er luistert iemand

Mensen met een huisdier hebben vaak een probleem en dat probleem proberen ze op te lossen met een huisdier. Mensen met een hond bijvoorbeeld die willen heel graag dat er iemand naar hen luistert maar omdat niemand in hun omgeving naar hen luistert nemen ze een hond zodat er toch nog iemand naar hen luistert. Voor deze mensen is er nu goed nieuws want de slimme speaker Google Home kan sinds kort ook Nederlands verstaan.

De speaker luistert niet alleen maar praat zelfs terug en kan eenvoudige handelingen voor je uitvoeren zoals het licht voor je aan doen. Ik weet nog wel dat je in de jaren negentig een apparaatje had waarmee je het licht aan kon doen door in je handen te klappen. Als je een vechtfilm met Bruce Willis zat te kijken dan ging het licht constant aan en uit.

Zelfs adviseren

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en standup-comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

De Goolge Home gaat zelfs nog een stap verder. Het gaat je zelfs adviseren. Nu zijn deze adviezen net zo betrouwbaar als de adviezen van de gemiddelde autoverkoper, want je adviseur wil wel wat aan je verdienen. Als je bijvoorbeeld vraagt: ‘Google wil je een pizza voor mij bestellen?’ (wat natuurlijk één van je eerste vragen zal zijn want als het aandoen van het lichtknopje al te veel moeite is dan is koken dat zeker), dan geeft Google niet de beste, lekkerste of goedkoopste pizza maar de pizza die het meest heeft betaald aan Google. Geen wonder dus dat bedrijven als Apple en Amazon ook heel graag in je huiskamer willen komen. Je kunt dan wel een nee-nee-sticker op je brievenbus hebben geplakt maar je hebt de drukkerij van folders midden in je huiskamer staan.

Zo gaat het altijd. Nu staan we te juichen over alle mogelijkheden van het nieuwe stukje techniek. Straks huilen we weer dat we de duivel in huis hebben gehaald. Als je een hond neemt dan moet je ook niet zeuren dat je met een plastic zakje de keutels op moet rapen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zodra Google beter luistert als mijn hond, wissel ik hem in voor een Google home. Ik hou mijn adem echter niet in.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-10T10:30:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.