Spoelstra spreekt: Sneue gast

Jacob Spoelstra

Iedereen is aan het thuiswerken geslagen. En wat is natuurlijk het belangrijkste bij thuiswerken? Precies: toiletpapier! Nu ga ik op vrijdagmiddag altijd boodschappen doen. Dat is mijn vrije middag. En afgelopen vrijdag werd ’s ochtends al gewaarschuwd dat iedereen toiletpapier hamstert. Dus ik kwam bij de winkel aan en inderdaad er was geen velletje toiletpapier meer te krijgen. Dus ik dacht, nou ja, jammer dan, dat wordt dus volgende week mijn billen afvegen met cadeaupapier.

Maar toen ik mijn karretje met boodschappen had afgerekend, zag ik ineens dat ze weer toiletpapier gingen bijvullen. Dus ik snel weer de winkel in en direct zo’n groot familiepak wc-papier gepakt. Maar toen was ik ineens die sneue gast die alleen met zo’n groot familiepak toiletpapier voor de kassa stond. Je zag ook iedereen in de winkel naar mij kijken met een blik van ‘als het oorlog wordt, schiet hij de verkeerde kant op’.

En nu zit ik dus thuis te werken net als velen met mij. Niet iedereen natuurlijk. Ik hoorde van een niet nader te noemen bedrijf dat ze iedereen die kon, thuis lieten werken en dat vervolgens alleen de receptie aanwezig was en die heeft de hele dag in een leeg pand gezeten.

Gezond

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Nu werk ik wel vaker thuis maar nu zijn ook nog mijn kinderen thuis. En soms ook mijn vrouw. En vooral die laatste zorgt ervoor dat het thuiswerken af en toe wordt verstoord met een wasmand vol met was, die 'je toch wel even kunt ophangen'.

Maar voor de rest gaat het prima. Misschien is dit wel goed voor ons en komen we erachter dat, los van dat we onze collega’s niet fysiek zien, er eigenlijk geen enkele reden is om nog naar het kantoor te rijden. Scheelt waarschijnlijk ook veel verkeersongevallen en CO2-uitstoot. Dus per saldo zou het coronavirus nog gezond voor ons kunnen zijn ook. En met z’n allen moeten we het kunnen. Ik heb in ieder geval nog toiletpapier en heb voor de zekerheid de bloembollen maar weer uit de grond gehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-18T10:29:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.