Spoelstra Spreekt: Nog niet gedownload

Jacob Spoelstra

Zo’n half miljoen Nederlanders hebben de corona-app gedownload. Zelf heb ik dat niet gedaan want in mijn provincie werkt hij nog niet. Ik ga ook geen 5G-mast in de brand steken als hij nog niet werkt.

Het is wel essentieel dat veel burgers de app downloaden want anders heb je er niks aan. Sterker, dan werkt de app averechts, omdat je dan constant denkt dat je niet met besmette corona-personen in aanraking bent geweest.  

Velen twijfelen, omdat ze bang worden gemaakt dat de app niet veilig is. Maar als je geen app hebt, is het misschien niet zo veilig voor je oma. Daarbij is het maar een kleine moeite. Misschien lever je iets van je privacy in, maar als je oma in het ziekenhuis komt te liggen, levert ze nog veel meer van haar privacy in.

Netflix-certificaat

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Hier denkt overigens niet iedereen zo over. Niet iedereen vindt het makkelijk om zich aan de adviezen van de overheid te houden. Twee weken terug schreef een 94-jarige man een emotionele brief aan de jeugd die het lastig vindt dat ze zo veel moet missen. De man beschreef wat ze in de oorlog allemaal moesten missen.

Reactie van een aantal jongeren was: 'Leuk en aardig die oorlog, maar wij hebben mooi geen examenfeest gehad.' En ik dacht direct: jullie hebben ook helemaal geen examen gehad. Je hebt een diploma cadeau gekregen. Of nou ja, diploma? Een Netflix-certificaat.

Veilig?

Natuurlijk is de app niet veilig. De onderliggende techniek schijnt van Google en Apple te zijn. Dan staan alle seinen op rood. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge denkt dat het zeker gaat lukken om de app veilig te krijgen. Ik denk het ook. Ik denk alleen wel dat we eerder een vaccin hebben. Maar dat geeft niks, want dan hebben we de app alvast voor het volgende virus. Of beginnen we dan weer helemaal opnieuw?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je oma?
Tja daar zeg je wat......
Aan de ene kant lijkt Rutte een beleid te hebben van "met minder zwakkeren/ouderen.....sterker de crisis uit".…...
Aan de andere kant dus die app....

Leg eens uit Jacob

Corona Apps werken niet want bluetooth is daarvoor niet geschikt, wordt wederom bewezen door een ierse studie.
Maar stug volhouden, hij doet 't toch! Gaat het eigenlijk nog dommer?

https://www.golem.de/news/corona-warn-apps-kontaktverfolgung-in-strassenbahnen-praktisch-wirkungslos-2008-150307.html

originele studie

https://www.scss.tcd.ie/Doug.Leith/pubs/luas.pdf

Ik krijg steeds meer het idee dat ZHKH-app van Hugo een prestige project is waarvan iedereen behalve de minister al weet dat het een dood paard is. Zo moet volgens VWS CoronaMelder verspreiding van het coronavirus vertragen doordat mogelijke besmettingen dan snel en tegelijkertijd worden opgemerkt en daardoor kunnen gebruikers van de corona-app snel actie ondernemen om zelf geen anderen te besmetten. Dit omdat de GGD niet de capaciteit heeft om contactonderzoek te doen zoals bleek in gebieden waar het aantal besmetting snel opliep.

Van het ene capaciteitstekort naar het andere door een begrotingsbeleid want het hele Corona-feest begon ooit met een dreigend tekort aan IC bedden, het tekort aan verplegende handen aan het bed loopt nog steeds verder op omdat applaus niet genoeg is. Het kabinet rommelt dan ook maar wat aan met halve waarheden en hele leugens waar spindokters een draai aan geven zodat Mark & Hugo de helden zijn.

Beste Jacob, ga je wel een 5G-mast in de fik steken als hij wel werkt?

@Kitty:
Het is niet verstandig om een 5G mast in de fik te steken. Want om iets in de fik te steken, moet je erbij in de buurt komen. En zoals je weet, krijg je corona van de 5G straling. Maar als de pyromaan de corona-app op z'n telefoon heeft staan, kan verdere verspreiding van het virus wel worden gestopt!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-19T11:00:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.