Spoelstra Spreekt: Serieus genomen

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Op minister Grapperhaus na luisteren we in Nederland best wel goed naar de overheid. Toen minister-president Rutte op 16 maart van dit jaar aangaf dat we met z’n allen zo veel mogelijk thuis moesten gaan werken, deden we dit massaal.

Sterker nog, zelfs de criminelen gingen thuiswerken. Dat kon je ook heel goed zien in de cijfers want de straatcriminaliteit ging direct naar beneden en de cybercrime ging juist omhoog. Nu is dat laatste een trend van de laatste jaren. Daarom gaat verzekeraar Aon vanaf 1 september cybercrime zelfs standaard opnemen in de inboedelverzekering. Je hoeft er geen aparte verzekering meer voor af te sluiten. Ze dekken daarmee onder andere de kosten af die gemaakt worden als gevolg van bijvoorbeeld ransomware of identiteitsdiefstal.

Premie schiet omhoog

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Het feit dat de verzekeraar het opneemt in zijn standaard verzekering betekent twee dingen: 1) de consument ziet het ook eindelijk als een echt reëel gevaar en 2) het is blijkbaar nog steeds zo zeldzaam dat het gewoon standaard meegenomen kan worden in de verzekering zonder dat de premie omhoog schiet.

In tegenstelling namelijk tot wat de reclamespotjes ons vaak doen geloven, is de verzekeraar geen liefdadigheidsinstelling. Bij zaken waar het vaak misgaat, zijn daarom de premies ook torenhoog. Iedereen die weleens heeft geprobeerd een fietsverzekering af te sluiten, weet dat binnen twee jaar je fiets gestolen moet zijn anders kan je verzekering niet uit.

Verzekering afsluiten

Maar op zich is het goed dat cybercrime ook steeds serieuzer genomen wordt door de verzekeraars. Het zou mooi zijn als het ministerie van Justitie en Veiligheid het nu ook een keer serieuzer zou nemen. En wie is ook alweer verantwoordelijk voor het ministerie van Justitie en Veiligheid? O ja, minister Grapperhaus. Laat maar, ik ga wel een verzekering afsluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-02T09:23:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.