Spoelstra Spreekt: Nooit meer files

Jacob Spoelstra

De files zijn dankzij de coronacrisis grotendeels verdwenen. Mooi toch? Het kan dus wel. Het fileprobleem is dus niet zo onoplosbaar als we dachten. En kunnen we afspreken dat na de coronacrisis de files niet meer terugkomen? Of gaan we straks weer met z’n allen alleen in onze auto op hetzelfde tijdstip, op dezelfde plek in een rijtje staan?

En ik weet, zodra het weer mag, dat het moeilijk gaat worden want we zijn gewoontedieren. Vooral wij Nederlanders. We ontbijten om zeven uur, lunchen om half één en we zetten om vijf uur de piepers op het vuur. Als ik aan mijn moeder vraag ‘wil je koffie?’, dan is vaak haar eerste vraag ‘hoe laat is het dan?’. Als het tijdstip fout is, hoef ik haar niks in te schenken. Wij zitten op vakantie in Frankrijk ook gewoon om zes uur in restaurant en dan moeten we vervolgens anderhalf uur wachten want de kok doet om half acht pas de keuken open.

Controleren

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Hoe belangrijk is het dat je in de spits naar het kantoor moet rijden? Want wat deze coronacrisis ons heeft geleerd, is dat het niet hoeft. Of wil je baas na de coronacrisis je nog steeds controleren of je wel aan het werk bent? Daar zijn we nu inmiddels wel overheen toch?

Iedereen die na de coronatijd nog in de file staat moet straks toch bij zichzelf denken, dit hoef ik niet te doen, ik had ook thuis kunnen werken en pas om een uur of elf naar kantoor kunnen rijden. Ik had de dag ook kunnen beginnen met lekkere koffie in plaats van die slappe automaatkoffie waarmee je baas drie kwartjes op jaarbasis probeert uit te sparen.

Carpoolen

En als je je collega’s dan nog steeds zo graag fysiek ziet en ze thuis zo mist, ga met ze carpoolen. Dat zou het hele fileprobleem ook oplossen. Brengt deze coronacrisis ons toch nog iets positiefs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik dacht even dat we, na de 'low/no code'-trend, nu een 'no file'-hype gingen krijgen, maar het gaat over 'een rij langzaam rijdend of stilstaand verkeer' in plaats van bestanden uit de wereld nullen en enen ;)

Je laat één ding buiten beschouwing: sommigen willen graag in de file staan. Geen partner, kinderen, collega's of baas die je lastig vallen. Een momentje rust en lekker muziek luisteren. Niets moet omdat niets kan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-25T09:30:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.