Spoelstra Spreekt: Sterke leider

Twitter heeft een nieuwe eigenaar. Elon Musk had nog 44 miljard in zijn broekzak en dacht: ik heb al een bedrijfje waarmee je naar de ruimte reist en weer terug, welke nutteloze dingen kan ik nog meer kopen? Rijke mensen kopen graag iets wat anderen niet hebben. Elon moet hebben gedacht: als ik nou Twitter koop, dan ben ik de enige op de wereld met een Twitter.

Elon heeft grootse plannen met Twitter. Twitter moet weer de plek worden waar iedereen zonder restricties zijn mening kan uiten. Dit alles onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Ik weet niet of jullie weleens op Twitter zitten, maar dat kan volgens mij al, ongecensureerd je mening ventileren. Oké, Donald Trump is eraf gehaald maar zijn stemmers zitten er nog steeds. En niet zo’n beetje ook. Het is het afvoerputje van ongenuanceerde opinies.

Op Twitter kom je erachter dat de mens voor gemiddeld zeventig procent uit water bestaat maar dat dit percentage bij een aantal individuen nog véél hoger is. Meningen en feiten zijn inwisselbaar op Twitter. Net als persoonlijke voornaamwoorden en scheldwoorden gecombineerd met meerdere chronische ziektes.

Vaarwel

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk hier voor meer informatie.

Als je de gemiddelde Twitter-commentaren leest, dan zou je de democratie direct vaarwel willen zeggen. Het eerste wat je namelijk denkt als je de totaal niet onderbouwde tweets leest is: O nee, deze mensen hebben ook allemaal stemrecht. Ook @nattescheet_666 en @gappie87.

Je zou daarom verlangen naar een sterke leider die het wel allemaal weet. En die namens ons de boel op sleeptouw gaat nemen. Iemand die wel argumenten heeft en die ook onderbouwt. Vrees alleen dat die leider op den duur gaat luisteren naar de naam Elon Musk omdat hij Nederland heeft gekocht. Hij had ergens in een laatje nog een paar miljard liggen en nu is hij de enige ter wereld die een Nederland heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De naam Elon Musk doet bij mij een lichtje branden over Tesla, ik heb niet zo'n actief geheugen als onze minster-president maar ik kan wel terug zoeken in de columns van Jacob. Wat betreft de linkse reflexen, met geld maak je geld en het is geld wat praat want 44 miljard is een mooie som geld om het kunstje nog een keer te doen en het zal niet de eerste keer zijn maar dat terzijde

Als het om de nieuwe kleren van de keizer gaat dan is massa nog altijd kassa en straks wil, net als Jacob, iedereen zo'n groene trui nu we Steve Jobs met zijn zwarte coltruien moeten missen. Het gaat tenslotte niet om de mening maar om de volgers welke als een hefboom voor de attentiewaarde werken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-02T11:28:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.