Directeur Intellectueel Kapitaal

De waarde van informatie wordt vaak onderschat. De ineenstorting van Barings Bank is daarvan een illustratie. Informatie die de onderneming had kunnen redden was niet beschikbaar of werd in de wind geslagen. Bij een tweede gelegenheid had de leiding van Barings ongetwijfeld aangedrongen op betere informatie over de ingenomen posities, de risico's in de portefeuille, de genomen controlemaatregelen en de uitkomsten ervan.

Een andere illustratie van de waarde van informatie is het vertrek van de gebroeders Saatchi uit het door hen opgerichte reclamebureau. De waarde van de aandelen zakte onmiddellijk, omdat de investeerders het persoonlijke netwerk, de contacten en de kennis van beide heren als een integraal onderdeel zagen van de echte waarde van de onderneming. De overname van Lotus door IBM resulteerde daarentegen in een stijging van de aandelenkoers, omdat de investeerders meenden dat de specifieke kennis van Lotus door IBM goed zou kunnen worden benut. Informatie blijkt dus in veel gevallen gelijk aan ondernemingswaarde.
 


De auteur van deze bijdrage heeft geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-31T00:00:00.000Z Ruud Pruijm