Spoelstra spreekt: iPhone wacht

Daar stonden ze weer. Netjes in een rij te wachten voor de Apple store om de eerste iPhone 8 te kopen. Het begint nu een beetje sneu te worden. Alsof je in de rij gaat staan voor concerttickets van de George Baker Selection. De rij wordt ook steeds korter. Veel Apple gebruikers zijn er inmiddels achter dat je een telefoon tegenwoordig ook gewoon via internet kunt bestellen.

Maar als echte Apple fan wil je hem natuurlijk als eerste hebben. Niet om hem te gebruiken maar vooral om hem te laten zien. Een Louis Vuitton tas koop je ook niet omdat er van die handige opbergvakjes in zitten.

Enige nieuwe is de prijs

Hoe doe je dat? Hoe laat je je iPhone 8 aan anderen zien zonder heel hard te roepen ‘Kijk nou eens wat ik hier in mijn handen heb, een iPhone 8!’. Of iets subtieler: ‘Sorry maar ik moet dit berichtje even lezen op mijn nieuwe iPhone 8!’. Je kunt hem ook ergens neerleggen en dan even later vragen: ‘Heeft iemand mijn nieuwe iPhone 8 gezien?

De echte sensatie is nu ook wel van de iPhone af. Het enige nieuwe aan de iPhone is de prijs. Deze is wederom nog hoger dan de vorige keer. En waarom? Een beetje Koreaans toestel kan tegenwoordig meer dan een iPhone. Het schijnt dat de Noord Koreaanse leider Kim Jung Un er eentje heeft die boven Japan kan vliegen.

Geen homeknop meer

Omdat Apple nog amper met innovaties komt, hebben ze bij Apple bedacht: als we er niet iets nieuws op kunnen zetten, halen we er gewoon iets ouds af. Bij de vorige versie verdween al de koptelefoonuitgang en bij de nieuwste versie, de iPhone X, zit er geen homeknop meer op. De verwachting is dat bij de volgende iPhone ook het beeldscherm gaat verdwijnen. Dit toestel gaat dan verdacht veel op een oude Nokia telefoon lijken. De iPhone retro gaan ze het noemen en je betaalt er ongeveer zestienhonderd euro voor.

Ach, laat Apple lekker. Ze doen er niemand mee kwaad. Op die paar werknemers in China na dan misschien.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hihihi, hoe herkenbaar, een maatje van me liep afgelopen week straal langs de rij af, wees de iPhone 8+ aan (dat schijnt nog iets deftiger te zijn) wapperde met zijn bankpas en in de tijd dat de verkoper het ding uit het magazijn haalde had hij zijn iPhone 7 voor nagenoeg de nieuwprijs doorverkocht.

Ik heb nog steeds een tien jaar oude Nokia die niks kan maar wel een week met een batterij doet. kwestie van keuzes.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-27T10:15:00.000Z Jacob Spoelstra