Spoelstra spreekt: Dit wordt gigantisch

Ik vind oud en nieuw altijd spannend. Dat komt door het aftellen. Bij aftellen heb je toch altijd het idee dat er aan het einde ervan iets explodeert. Daarom kijkt iedereen ook heel verrast en blij zodra het één seconde over twaalf is. We leven nog! De straat is niet ontploft.

En daarom blijf ik ook een voorstander van vuurwerk. Als je gaat aftellen en je hoort daarna geen geknal dan is het zo’n deceptie. Niet dat ik zelf nog vuurwerk afsteek, want met die vernedering ben ik inmiddels gestopt. Elke keer als ik trots een vuurpijl aanstak en vervolgens tegen mijn kinderen riep ‘Nou moet je opletten, dit wordt gigantisch!’, zag ik ze teleurgesteld kijken als de pijl net boven de schutting uitkwam. De vernedering was helemaal compleet als direct daarna mijn buurman een kanonskogel de lucht inschoot die vervolgens het halve dorp verlichte. En terwijl ik het applaus van mijn kinderen hoorde, liep ik weer terug mijn huis in en nam nog maar een koude oliebol en een lauw slaatje.

Stotterend nat rotje

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Bij ict-projecten wordt ook vaak afgeteld. Soms zelfs meerdere keren per project omdat de lancering weer eens wordt uitgesteld. Ook de grote knal die wordt verwacht, kan nog wel eens een stotterend nat rotje blijken te zijn. Het heeft allemaal met verwachtingen te maken. Wat verwacht je van een project? Hoe spannend maak je het?

Maar dit heeft ook natuurlijk weer te maken met de leverancier die hoge verwachtingen heeft gewekt en heeft geroepen ‘Nou moet je opletten, dit wordt gigantisch!’. Dus laten we afspreken dat we het komende jaar iets minder vaak gaan roepen ‘Nou moet je opletten, dit wordt gigantisch!’. En vertel de klant duidelijk wanneer hij kan beginnen met aftellen.

Knallend nieuw jaar

Ik wens u fijne feestdagen en een knallend nieuw jaar. Het wordt gigantisch. Tien, negen, acht, zeven…

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-19T09:52:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.