Spoelstra Spreekt: Knoop in je zakdoek

Jacob Spoelstra ongeloof

Als mensen vroeger iets wilden onthouden, dan deden ze een knoop in hun zakdoek. Wat ik altijd trouwens een gekke gewoonte heb gevonden. Sowieso een zakdoek waar je net in gesnoten hebt in je broekzak doen vind ik nogal vies. En dan doe je er ook nog een knoop in.

Tegenwoordig kun je een whatsappje naar jezelf sturen om iets te onthouden. Ik wist niet dat dat kon, maar een collega vertelde me dat vorige week. En ze vertelde het op een manier alsof het stikstofprobleem was opgelost. Super handig zei ze, voor het geval je iets wilt onthouden.

Legers bijzetten

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

Ik vind het nogal sneu om een appje naar jezelf sturen. Ik heb dat ook altijd van selfies gevonden. Als ik een selfie zie dan denk ik altijd dat er dus niemand was die een foto van je wilde maken. Het is eigenlijk net zo sneu als in je eentje barbecueën of Risk spelen. In het laatste geval kun je overigens wel elke keer lekker veel legers bijzetten.

Maar wat natuurlijk gebeurt als je een appje naar jezelf stuurt, is dat je vergeet dat je jezelf een appje hebt gestuurd. Dus als je even later op je telefoon kijk dan denk je, hé wat leuk ik heb een appje gekregen. Benieuwd van wie het is en wat er in staat. Oh, het is van mezelf. Ik moet nog bananen halen.

Projectplan met doelstelling

Maar het ergste is natuurlijk dat er iemand de functie heeft ontwikkeld om naar jezelf te appen. Iemand heeft een projectplan moeten maken waarin de doelstelling stond: gebruikers willen een bericht aan zichzelf sturen. Je hoort heel vaak zeggen dat we te weinig mensen in de ict hebben. Maar zolang er nog ontwikkelaars zijn die zich bezighouden met het ontwikkelen van de functie om naar je zelf te appen, dan heb je niet te weinig maar te veel mensen. Knoop dat maar in je zakdoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De metaforische knoop in je zakdoek is al lang achterhaald door het concept van een berichtendiensten waaraan de instant messengers zoals Whatsapp gehangen worden voor de push berichten. Want waarom niet automatisch een felicitatie sturen omdat iemand jarig is? En met de inzending van Jack kun je jezelf nog een bericht sturen aangaande het kado dat je moet kopen, zie hier de digitale assistent.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-01T10:53:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.