Spoelstra spreekt: Wat ben je stil!

Dit artikel delen:

Ik hoorde laatst iemand zeggen: "Mijn vrouw heeft een TomTom met heimwee, we zijn nog niet vertrokken of de TomTom zegt al, ga terug!"

Pratende computers, het blijft een gek fenomeen. Afgelopen week las ik weer het zoveelste nieuwsberichtje dat een of andere hoogleraar voorspelde dat we binnen nu en vijf jaar geen muis en toetsenbord meer nodig hebben, maar dat we gewoon tegen de computer kunnen praten.

Ik dacht dat dat allang kon. Sterker nog ik weet het zeker. Ik loop wel eens langs kamers van mensen waarvan ik zeker weet dat ze alleen op de kamer zitten en toch hoor ik ze praten tegen de computer.

Spraakherkenning

Vooral een aantal telefoondiensten maakt al gebruik van spraakherkenning. Zo vertelde iemand van de politie mij dat zij ook gebruikmaken van spraakherkenning en dat als ze de afdeling Flevoland aan de lijn willen hebben en ze roepen heel hard ‘Legoland' dat ze dan ook gewoon worden doorverbonden.

Het opent leuke mogelijkheden als je tegen je computer kunt praten en dat de computer dan ook nog iets terug zegt. Vrouwen die tegen een computer gaan zeggen: "Wat ben je stil, waar denk je aan?" Of dat mijn Windows Vista tegen mij zegt: "Ik weet niet wat jij gaat doen, maar ik ga even down."

Nuanceren

Het is makkelijk als een computer alles opschrijft wat je zegt, maar het heeft ook een nadeel. Als mensen iets opschrijven willen ze nog wel eens iets nuanceren, maar als ze hetzelfde zouden zeggen is de nuance ineens ver te zoeken. Extra nadeel voor mij is dat ik sneller praat dan ik denk.

Als ik deze column zou citeren aan de computer dan stond er dus nog meer onzin in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Of mijn windows XP die me vertelt dat er zojuist weer een security-gat in het operating system is misbruikt door een virus :-)

Een zwoele vrouwenstem uit je luidsprekers die vraagt:
"Please shut me down, my security has been breached [x]"

Mijn gesprek met m'n windhoos XP beperkt zich meestal tot: "Ik weet dat je maar 4Gb intern geheugen hebt, en met 2 processoren ben je inderdaad behoorlijk beperkt maar zou je alsjeblieft willen opschieten?!".. en het helpt, daarna duurt het maar 1 kwartier voordat de commandline inderdaad verschijnt...

:-P Tijd voor een linux distro of back to ms-dos?

Of dat je linx box zegt:

Lees die verdomde handleiding!!!
en maak niet zovel tiepfoute

Strategie dossier TomTom; missie bereikt, bestemming nog niet.

Volgens Harold Goddijn van TomTom blijft navigatie op je mobiel; 'gehannes, het is zo ingewikkeld dat weinig mensen meer met hun telefoon doen dan bellen'. Als Goddin & Co. eens goed gingen rondkijken, dan zien ze dat mensen vandaag al meer andere dingen doen met hun smartphone dan bellen; surfen, chatten, emailen, twitteren, gamen, TV kijken en navigeren.

Lees het hele artikel over de strategie van TomTom hier.


http://www.managementsite.nl/columns/1618/Strategie-dossier-TomTom-missie-bereikt-bestemming-nog-niet-.aspx

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-01T09:55:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.