Spoelstra spreekt: Klote Blackberry

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Luxe went. Als je eenmaal iets hebt, kun je je niet voorstellen dat je ooit zonder hebt gedaan. Een poosje terug was één van de airbags van mijn auto kapot. Ik heb een week lang het gevoel gehad dat ik rond reed in een levensgevaarlijk voertuig. Helemaal als mijn vrouw achter het stuur zat.

Ik kan me ook niet voorstellen dat ik ooit naar een 24 inch zwart-wit tv heb zitten kijken. Dan keek je naar een voetbalwedstrijd met tweeëntwintig voetballers waarvan de ene helft in een wit-grijs tenue speelde en de andere helft in grijs-wit tenue. Dan stond er onder in het beeld ‘Ajax speelt van links naar rechts', anders kon je niet zien of het een terugspeelbal was of een schot op goal.

Buienradar

Luxe went. Was ik vroeger blij met mijn 128 kb ISDN-lijn, nu wil ik overal een dikke gratis Wi-Fi-verbinding. Met familieweekend zaten we afgelopen voorjaar in een boerderijtje op de hei met twee streepjes verbinding. Buienradar was zo traag dat ik het weer van gisteren op mijn scherm had.

Luxe went. Vorige week kon ik drie dagen niet mailen. Natuurlijk wel met mijn desktop, laptop en iPad maar niet met mijn Blackberry. Nu mail ik bijna nooit met mijn Blackberry. Sterker nog, ik heb vroeger zelfs eens heel hard geroepen: wie gaat er nu mailen met een telefoon? Je gaat toch ook geen tv kijken op je computer? Maar juist vorige zaterdag wilde ik mailen tijdens het winkelen, mijn favoriete zaterdagmiddagbesteding (kan Occupy daar niet eens wat aan doen!?).

Smurfencomputer

We gingen nieuwe meubels uitzoeken en ik had foto's met mijn Blackberry van de nieuwe meubels genomen die ik even naar mijn vrouw wilde mailen. En die ene keer dat ik wil mailen, ligt de server eruit. Het hele weekend heb ik aan moeten horen. ‘Handig hè, zo'n smurfencomputer.' Ik zei je toch: waarom neem je niet gewoon het fototoestel mee? Natuurlijk had ik de foto's ook vast over kunnen zetten via één of ander kabeltje dat ik samen met de doos van de Blackberry heb weggegooid. Luxe went. Behalve aan een vrouw. Daar wen je nooit aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En dan te beseffen dat er mensen zijn die niet beschikken over schoon drinkwater en riolering. Ja, ja, luxe went...

Ach, soms weet je wat je had als het er niet meer is. Net als geen internet op je mobiel in het buitenland, geeft eerst ontkenningsfase wanneer je wifi gaat zoeken. Maar later ook best rustige tijd rest van de vakantie.

Bedrijven vinden uptime van 99% al bijna prima (liever 99,5 of 99,9). Maar als een bankensite of mobiel internet eventjes hapert is het kommer en kwel bij particulieren. Waar hebben we het over... Bellen kon nog, en wees eerlijk... Net als bij een mailstoring op het werk is het soms heerlijk om aan andere werkzaamheden toe te komen, of tenminste een geldige smoes te hebben ;)

Hier een blogje over een haperende GSM op vakantie.. Wifi bood uitkomtst om alle noodzakelijke communicatie..
http://www.invantive.com/invantive/blog/entryid/67/geen-gsm-toch-communiceren-op-vakantie-in-zweden

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-26T10:29:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.