Spoelstra spreekt: Met Apple uit de crisis

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

De geruchten gaan dat Apple aan een horloge werkt. Ze zullen wel gedacht hebben, als Google met een bril komt dan komen wij met een horloge. Binnenkort komt Samsung waarschijnlijk met een wekkerradio.

Apple komt altijd met prullaria, gadgets. Het is ook nooit zo dat je denkt bij Apple: ‘Ja, dat product gaat ons uit de crisis trekken. Daar gaan we kosten mee besparen. Nu vallen er geen banken meer om, de werkgelegenheid gaat toenemen en zelfs vijftigplussers zijn weer aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt en worden door middel van de meest dure incentives weer gesmeekt om alstublieft bij ict-bedrijven aan de slag te gaan.’ Nee, ze komen met een horloge.

KITT van Knight Rider

De zogenaamde smartwatch zal wel de naam iWatch krijgen. Maar zo’n iWatch bestaat natuurlijk allang. Al sinds de jaren tachtig. Michael Knight, van de tv-serie Knight Rider, had er al eentje. Hiermee kon hij zijn auto (KITT) oproepen. KITT kwam dan automatisch (zonder bestuurder) naar hem toegereden.

Vervolgens stapte Michael in de bestuurderstoel en liet zich niet rijden, nee, hij ging zelf autorijden. Wat natuurlijk raar is. Als je dan toch een auto hebt die zelf kan rijden, ga dan achterin zitten en de krant lezen. Maar blijkbaar dacht Michael zelf ook, prima dat stukje techniek maar ik vertrouw het niet.

iWatch, iCloud en iPhone

Je merkt dat het echte verkopers zijn bij Apple. Ze kijken niet wat het nut is maar hoe ze zo veel mogelijk apparaten kunnen verkopen. Ja, maar Jacob dit is niet zo maar een horloge. Nee, dit is de iWatch. Deze staat in verbinding met de iCloud en kan communiceren met andere Apple-apparaten.

Heel handig inderdaad dan kun je dus op je horloge een melding krijgen dat er een telefoongesprek binnenkomt op je iPhone die naast je ligt. Dat is net zo’n handige uitvinding als de afstandsbediening van mijn autoradio. Waar ik overigens zelf wel iets aan zou hebben als mijn auto vanzelf zou rijden en ik achterin kon zitten om de krant lezen. Maar dat soort handige uitvindingen doet Apple nooit. Dat zou pas echt de crisis oplossen. Jammer.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wat Apple mist is een Instein.
Niets voor jou Jacob? ;-D
Leuk artikel!

Iets "uitvinden" waar niemand om vraagt.
En het vervolgens het verkopen als zoete koekjes...
Kan niet anders zeggen dat ik dat knap vind.
Komt nog bij dat het wel mooi spul is.
Beetje kostbaar (veel geld - niet duur) dat wel.

Die zelfrijdende auto is al door Google uitgevonden, dus die crisis is al zo goed als opgelost.

Nee Ad, al die chauffeurs raken dan hun baan kwijt :-)

Maar Jacob, Apple heeft in ieder geval de crisis in de VS redelijk geholpen naar een einde. Dat ze prullaria maken is natuurlijk onzin. De iPhone heeft internet mobiel gemaakt wat weer een hele markt op zich teweeg heeft gebracht.

De iPad vonden veel mensen ook een slecht idee.... Je kunt de toegevoegde waarde van smartphones natuurlijk in twijfel trekken, wellicht op een grappige manier, maar nog steeds ben ik regelmatig verbaaasd hoe fijn het is om een smartphone (van Apple) te hebben.

Je kunt een iWatch ook belachelijk maken, maar als iemand zich daarmee zelfverzekerd en hip voelt is het zeker geen prullaria.

Als ik iemand op straat KO sla en ik voel me daarna een stuk beter, is het dan nog zinloos geweld?

Maar goed, ik ben oprecht benieuwd waar Apple mee gaat komen.

Hahaha, draait allemaal om iMage.

Spoelstra spreekt: "bij Apple kijken ze niet wat het nut is maar hoe ze zo veel mogelijk apparaten kunnen verkopen."

Je kunt veel zeggen van Apple, maar met bovenstaande uitspraak doe je ze onrecht.
Ik zou het liever zo formuleren: "bij Apple kijken ze niet wat het nut is maar hoe ze iets zo aantrekkelijk mogelijk kunnen maken."
Het hoeft net per se nuttig te zijn, maar als de gebruiker er blij van wordt dan doen ze iets heel erg goed.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-13T09:20:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.