Spoelstra spreekt: Apple in de mode

Jacob Spoelstra

Ik vertelde laatst op een scholengemeenschap in Rotterdam dat ik met mijn smartphone de deuren van mijn auto kon openen. Ze keken me allemaal verbaasd aan, waarop één van de leerlingen zei: ‘Goh, dat is knap. Wij doen dat altijd met een schroevendraaier.’

Onze mobiele apparaten worden steeds belangrijker. Ik merk dat bij mezelf ook. Zo raak ik lichtelijk in paniek als ik mijn mobiel niet bij me heb. Sterker nog, als ik zie dat ik nog maar één streepje van de batterij heb, dan word ik kortademig. Alsof ik tijdens het diepzeeduiken zie dat de meter van mijn zuurstoffles flink in het rood staat en ik onmiddellijk naar boven moet. Gelukkig heb ik dan nog altijd een tablet bij me. Maar waarom ik me zo voel, kan ik eigenlijk niet achterhalen want om nou te zeggen dat deze apparaten onmisbaar zijn? Nog niet eens zo lang geleden ging ik ook zonder telefoon, navigatie, e-mail, sms en buienradar op stap.

Handtassen

Maar eigenlijk gaat het met deze nieuwe gadgets helemaal niet om wat je er mee kan. Veel belangrijker is hoe ze er uit zien. Het is ook niet voor niks dat Apple een nieuwe directeur heeft aangetrokken van modeketen Burberry. Of je nu handtassen verkoopt of handcomputers, het is hetzelfde. Het is geen nieuwe technologie maar een modeartikel.

De smartphone- en tabletfabrikanten presenteren ook elk najaar hun nieuwe producten alsof het de nieuwe voorjaarscollectie 2014 is. Het zal niet lang duren of de gadgets gaan op de catwalk gepresenteerd worden. Zo was afgelopen week de Windows Surface 2 voor het eerst in de winkel, kwam Nokia met twee nieuwe modellen en Apple presenteerde een nieuwe iPad-variant. Het ene model nog mooier en onmisbaarder dan de ander.

Spuuglelijk apparaat

Het zou verfrissend zijn als er een technologiebedrijf zou opstaan dat een spuuglelijk apparaat op de markt brengt zonder poespas, mooie schermpjes en megapixelcamera's. En als mensen dan zouden vragen wat je er mee kan, dat ze antwoorden ‘gewoon, je werk!’.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jacob,
Eindelijk eens verhaaltje waar ik me in kan vinden.
Een tip voor je, ik heb in de auto een telefoonlader via de sigartettenaansteker.

Ik heb overigens geen smartfoon of tablet. kan gewoon geen toepassing verzinnen die voor mij werkelijk nuttig zou zijn, beside ik wil geen telefoon die slimmer is dan ik zelf ben.

Oei, Pascal, een telefoon is helemaal niet slim, maar bezit (reken)functionaliteit en hardware die de functionaliteit snel en effectief doet functioneren. Jij bent toch echt slimmer dan dat apparaatje.

@Pascal

adres boek en routeplanner..... is toch handig in de auto en zelfs voor daarbuiten.Zo als je schrijft:
Spuuglelijk apparaat
Het zou verfrissend zijn als er een technologiebedrijf zou opstaan dat een spuuglelijk apparaat op de markt brengt zonder poespas, mooie schermpjes en megapixelcamera's. En als mensen dan zouden vragen wat je er mee kan, dat ze antwoorden ‘gewoon, je werk!’.

Mijn vraag: Wie gaat dat betalen Spoel-i-man - sex sales... zelfs tijdens je (het) werk ;-D en uiteindelijk gaat het om 'money making' niet om het gereedschap.

Goed bedoelde opmerking - wederom 'n leuk artikel!

Wat die handtassen en smartphones betreft hebben ze nog een ding gemeen.
Ze worden door mensen in elkaar gezet die zelf nou niet de meest gunstige werkomstandigheden hebben die je maar kan bedenken.

Dus wat dat betreft als die spuuglelijke versie nou ook nog eens op dat vlak 'vernieuwend' zou zijn maakt het dan ook nog eens af.

Beste Jacob en anderen, die spuuglelijke apparaten zijn er al. Wat dachten jullie van de Sony VAIO Duo 11 of de Dell XT 2. Ze hebben ook alle nadelen van een laptop en die van een tablet, en je kan ze heel gemakkelijk per ongeluk kapot maken.

Natuurlijk kan je ook een echte Apple spuuglelijk maken. Zet er iOS 7 op. Dat is net zo lelijk als Windows 8.1 RT en dan heb je toch een echte Apple.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-23T09:54:00.000Z Jacob Spoelstra