Spoelstra spreekt: Apple-gate

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Er is van alles met de nieuwe iPhone aan de hand. Ten eerste buigt hij als je hem bijvoorbeeld in je broekzak doet en gaat zitten. Toen ik dat las dacht ik, dat is nou eens handig. Hij schijnt echter alleen niet meer terug te buigen. Het is een beetje in de categorie, ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Wat wil je als eerste horen? Het goede nieuws is: Jan Smit stopt met zingen. Het slechte nieuws is: pas als hij veertig is.

Naast dat de nieuwe iPhone buigt, kun je ook je haar er mee bijpunten. Er zitten naden in de nieuwe iPhone waardoor je haar er tussen kan gaan zitten. Ook dit gebrek verspreidde zich snel via social media. De mankementen hebben zelfs hun eigen hashtag gekregen en worden respectievelijk #bendgate en #hairgate genoemd.

Kromme iPhone

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier concurrerende merken achter zitten. Zo kun je op Youtube een filmpje van een niet hele grote Apple-fan bekijken die een iPhone 6 buigt. Ik kan geen enkele reden bedenken waarom je dit met je nieuwe iPhone zou willen doen. Laat gewoon je kromme iPhone zien en zeg ‘kijk dit is net gebeurd’.

Daarbij, als je wilt aantonen dat de iPhone buigt als je hem in je broekzak doet dan moet je een filmpje maken waarin je de iPhone in je broekzak doet, gaat zitten en vervolgens haal je de kromme iPhone uit je broekzak. Nee, je ziet iemand die zijn vingers blauw drukt en zijn nieuw gekochte iPhone krom buigt. De iPhone doet het daarna overigens nog steeds prima.

Gelekte tieten

Het gekke vind ik dat men zich hier nu druk om maakt maar dat ik niemand in mijn omgeving zijn iPhone in heb zien ruilen toen hackers recentelijk redelijk eenvoudig persoonlijke informatie uit de iCloud haalden. Toen bekend werd dat er naaktfoto’s waren gehackt uit de iCloud, gingen we niet op zoek naar het lek maar naar de plek waar we de gelekte tieten konden bekijken. Blijkbaar vinden we het apparaat belangrijker dan de beveiliging ervan.

Zelf heb ik overigens een Windows Phone en ik ben er achter gekomen dat als je die aan je kinderen geeft, ze binnen twintig seconden al je instellingen hebben vernacheld. Maar hij buigt niet!

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor veel oudere jongeren is er nog een heel andere relatie tussen applegate en tieten gok ik zo ... Kelly Bundy :D

Zeg je dat je maar beter geen iPhone kunt kopen?

+1 voor Pa Va Ke (en natuurlijk Christina).

Aangezien klagen makkelijker is als constructieve feedback geven, wil ik even kwijt dat ik vorige stukjes prikkelender vond. Ik verwacht voor deze opsomming van feiten en simpele observaties veel minder reacties.

Mogelijk had je het pad van de security nog iets verder kunnen uitspitten met je laatste observatie. Want net als je denkt dat je je beveiliging op orde hebt, komt er een grotere idioot/ander kind voorbij dat zo'n groot gapend gat aanwijst dat je zelf niet ziet omdat je te dichtbij staat. Je weetwel, die roze olifant in je huiskamer ;)

Zet je Windows Phone eerst op "Kid's Corner" voor je het aan hen geeft en ze kunnen niet veel kwaad meer doen met je gsm! :)

Grappig, recentelijk bij de BBC (het programma 'click', ook op JoeTjoep te vinden) een test gezien waar iemand deze claim probeert te bevestigen met een geheel onwetenschappelijke test... en de telefoon boog niet.

Ter info, het lek was niet de techniek van iCloud, maar de menselijke factor. Wachtwoorden voor de iCloud accounts werden op verschillende manieren verkregen en soms gewoon geraden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-08T09:57:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.