Spoelstra spreekt: Benieuwd naar Apple Watch

Ik ben zeer benieuwd naar de Apple Watch. Behalve kijken hoe laat het is, wil ik weten wat ik er nog meer mee kan. De functionaliteit die tot nu toe in de media is uitgelekt, daarvan ben ik nog niet echt onder de indruk.

Ja, je schijnt de batterijen van je Apple Watch heel goed te kunnen opladen. Sterker nog dit moet je ook heel vaak te doen. Nog voordat het horloge op de markt is, heeft Apple al aangekondigd dat er ook een besparingsmodus op de smartwatch komt. Als je geen andere functies gebruikt en je kijkt niet te vaak op je horloge hoe laat het is, dan hoef je maar één keer per dag je horloge op te laden.

Google Glass

De Apple Watch zal er vast fantastisch uitzien, maar je moet er wel iets mee kunnen. De Google-bril is ook ten onder gegaan omdat je er niks mee kunt. Ja, je kunt met een Google Glass, mits je de glazen op de goede sterkte hebt, heel goed een boek lezen.

Voorwaarde voor een gadget is toch dat je aan anderen laat zien wat het gadget allemaal kan. Als dat vervolgens is dat je kunt zien hoe laat het is, dan ben je niet echt die vlotte hipster maar dan ben je gewoon iemand met een belachelijk baardje die vertelt hoe laat het is terwijl er een grote klok achter hem hangt.

Nightrider

Met de iPod had je ineens je hele muziekcollectie op je mp3-speler. Met de iPhone kon je goed internetten, maar je had vooral Angry Birds. Wat voor extra’s gaat de smartwatch brengen? Een hartslagmeter? Je kunt dan zien dat je een normale hartslag hebt, totdat je het steeds maar leger wordende batterijtje boven in je scherm ziet en je hartslag gaat weer omhoog.

In de jaren tachtig had Michael Knight, de hoofdrolspeler in de tv-serie Knight Rider, al een smartwatch. Hij kon hiermee zelfs met zijn auto praten. Als dat kan koop ik er ook één.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed man,
Ben reeds druk om de website scalable te maken voor de watch.
Zit een beetje met de tekst, woorden mogen niet langer zijn als... enzovoort, oeps, moet enz. zijn natuurlijk. Scroll me een ongeluk op dat ding. ~;-D

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-04T10:24:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.