Spoelstra spreekt: Apple-believers

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Vorige week schreef ik dat ik benieuwd was naar de Apple Watch en dat had ik nooit moeten doen, want daardoor moest ik verplicht naar de Apple-kerkdienst kijken die afgelopen maandag werd gehouden. Hier werd de Apple Watch, of zoals ze hem in België noemen: het Klokhuis, gepresenteerd.

Terwijl ik naar het event keek, bedacht ik mij dat er niets irritanter is dan iemand die, terwijl je met hem in gesprek bent, de hele tijd op zijn horloge zit te kijken. Oh ja toch, iemand die de hele tijd op zijn telefoon zit te kijken, is nog irritanter. Apple gaat deze twee irritaties nu combineren.

Nick en Simon

Ze verwachten dat Apple minimaal tien miljoen klokjes gaat verkopen. Niet omdat het een goede smatwatch is, maar omdat Apple-fans sowieso alles kopen wat Apple op de markt brengt. Dat is ook de reden dat elk nieuw album van Nick en Simon op nummer één terecht komt. Niet omdat er van die briljante liedjes op staan, maar de fans kopen het toch wel. Met Apple is dat net zo.

Al zou Apple een wekkerradio op de markt brengen die je een stroomstoot geeft van 220 volt als je wakker moet worden, dan zouden ze daar er ook tien miljoen van verkopen. Sterker nog, de Apple-believers zullen ook nog beweren dat ze nog nooit zo lekker wakker zijn geworden en dat ze niet snappen dat anderen met die andere lelijke gebruikersonvriendelijke wekkers kunnen omgaan Ze kunnen ook niet wachten tot de nieuwste versie uitkomt, want na twee stroomstoten is de batterij van de Apple Wekker al leeg. De nieuwste versie schijnt dan ook een aansluiting op het stroomnetwerk te krijgen. Super vet! Sterker nog, ‘wow!’.

Online bestellen

Ik heb afgelopen maandag geen enkele functionaliteit gehoord waarvan ik dacht ‘wow, dat wil ik hebben’. Toch zal er een lange rij voor de Apple-winkel staan zodra de Apple Watch te koop is. Mij zul je niet in die rij zien staan, al was het alleen maar omdat je hem ook gewoon online kunt bestellen.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind dat Nick en Simon leukere liedjes schrijven dan jouw artikelen de laatst tijd.

Jacob, wat een innovatieve vinding!
Ware het natuurlijk niet dat stroomstootapparaatjes al bestaan om honden te trainen.
Er zijn ook wel wat mensen die zo'n ding konden gebruiken als ze weer uren oeverloos zitten te kwaken terwijl je rustig je ding probeert te doen.
Als jij dat nu eens inbouwt in een Jacob watch, bestel ik er meteen een.

Mooi en goed artikel. Duidelijk aangegeven dat het tegenwoordig alleen een branding of imago zaak geworden is. Want concurrenten geven voor hetzelfde bedrag meer functionaliteit. Natuurlijk was de eerste Apple iphone nieuw, uniek en bijzonder en liepen ze nog voorop. Apple was ook eerst meer voor echte nerds (jaren 80) en maakte mooie dingen. Nu gebruikt iedereen Apple en gaat het om het imago. Ze kunnen het "Think different" wel weghalen. Bijna niemand meer die anders denkt. Trieste zaak. Maar wel goed verwoord door Jacob.

@anoniem : Als je zure opmerkingen wilt plaatsen, durf dan je naam te noemen.

Spoelstra heeft wel een heel bijzonder gevoel bij Apple. De geschiedenis leert ons dat de wet van remmende voorsprong ook ooit nog voor Apple zal gelden. Voorlopig hebben ze bij Apple nog steeds het positieve welvarende culturele gevoel en dus het hart van de Apple minded klant weten te veroveren.
Nu ben ik zelf altijd sceptisch over de kwaliteit van producten en zal mij dan ook als een consumentenorganisatie als De Consumentenbond, Kassa of Radar opstellen bij het beoordelen van nieuwe producten maar nu moet ik toegeven dat Apple een soort "Mercedes" achtige kwaliteit nastreeft. Goed is niet goed genoeg, de beste is het doel, daar is niets mis mee. Daar hoort een hogere prijs bij.
Als we de gemiddelde plastic Laptop vergelijken met de MacBook Pro dan zie je het verschil. Windows is ook een verschil met OSX, teveel verschillen om op te noemen, in één ding blinkt Apple uit en dat is Security, dat spreekt mij erg aan.

@Willem Beekhuis: ieder slot is goed als er geen dieven zijn. En dat geldt dus ook voor de beveiliging van die Apples: als niemand het de moeite vindt om voor dat handjevol machines een virus te schrijven is iedere beveiliging afdoende...

Jacob, steengoed artikel.
En de Apple fans in de reacties haal je er zo uit.
Natuurlijk is er weer één die gaat roepen dat Apple uitblinkt in security. Feiten? Ho maar. Doe eens wat queries op https://nvd.nist.gov/home.cfm en je komt eachter dat er in dat mooie Apple OS X de afgelopen jaren méér vulnerabilities zijn aangetroffen dan in Windows. Maar er is vast wel weer een geïndoctrineerde Apple-fan die daar zijn eigen(wijze) uitleg aan geeft.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-11T08:54:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.