Spoelstra spreekt: Einde roaming

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Telecomaanbieders mogen geen roamingkosten meer in rekening brengen, dat stond 30 juni 2015 in de krant. Dit lijkt goed nieuws maar het eigenlijke nieuws is dat telecomproviders nog een jaar langer roamingkosten mogen vragen. Ze zouden eerst in 2016 al stoppen maar krijgen nog een jaar extra. Het lijkt een beetje op het bericht dat Sepp Blatter zou opstappen als voorzitter van de FIFA maar hij zit er nog steeds.

Roaming houdt in dat zodra je ook maar drie centimeter met je telefoon over de grens bent je hele belbundel wordt leeg getrokken. Met het geld dat telecomproviders hiermee verdienen, kun je de complete Griekse staatsschuld afbetalen. Roaming is een slim bedachte dienst door telecomaanbieders. Zo hebben motorbendes ooit eens de dienst ‘bescherming’ bedacht. Ze zeggen dan tegen een winkelier: Als je ons maandelijks een bedrag betaalt, dan beschermen we jouw winkel. Waarop de plaatselijke middenstander dan vraagt: Maar tegen wie beschermen jullie mij dan? Eh, … tegen motorbendes.

Roaming is een soort tol die je betaalt om in het buitenland van de digitale snelweg gebruik te maken. Dit mag dus straks niet meer, maar wees gerust er komt iets anders voor in de plaats. Daar hebben ze nog twee jaar de tijd voor om dat te bedenken. Daar zijn telecomaanbieders namelijk goed in. Zodra je doorkrijgt waarvoor je betaalt, bedenken zij een andere dienst. Ze zijn ook nog niet eens de beroerdste om daar reclame voor te maken. 'Je betaalt in daluren net zo veel als in de piekuren? Hoe kan dat nou?. Nou omdat jullie mij dat abonnement vorig jaar hebben aangesmeerd!

Alle abonnementsvormen veranderen constant. Niet om het voordeliger', maar om het totaal onoverzichtelijk te maken zodat het je het gevoel heeft dat je minder betaalt, maar aan het einde van de rit betaal je meer dan in je vorige abonnement. En je hebt geen idee waarom.

Zo en nu stop ik met mezelf druk te maken, want dat staat in mijn hitteplan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zeer herkenbaar Jacob.
Onze gemeente doet vergelijkbare dingen, en dat lijkt dan zelfs nog democratisch te zijn, want wij hebben er voor gestemd, toch?
Casus:
- afschaffen hondenbelasting
- daarvoor in de plaats rioolbelasting, dat is eerlijker
- jaren daarna: invoering van ... hondenbelasting
Ik geef wel toe dat het minder creatief is dan de telecomkosten.

Dat is logisch, Martin! Het bleek dat de honden toch niet naar de wc gingen, vandaar dat de hondenbelasting opnieuw werd ingevoerd.

Sterker nog. Je sluit een tweejarig contract af met een bepaalde prijs( 8 euro) en na een jaar wordt het 8,16 euro. Dus zelfs een contract biedt geen garantie. ik moet het nog terugvragen die 0,16 per maand maar dan uit principe wel leuk een 2% hogere omzet per maand voor zo'n bedrijf..

Wat ik in deze niet begrijp is de link naar de zogenaamde "motorbendes".
In eerste plaats vraag ik me af wat het nut hier van is.
In de tweede plaats vraag ik me af waarom deze term gebruikt wordt.
In de derde plaats vraag ik me af waaruit zou blijken dat motorclubs per definitie motorbendes zouden zijn.
Heeft deze beste man enig intern onderzoek gedaan waaruit feitelijk blijkt dat men met "bendes" te maken heeft?
Schoenmaker hou u bij de leest.
Ga niet mee in het spel van de overheid met zwartmakerij/smaad/laster en onderbouw uw verhaal met feiten,niet met termen waarvan u de inhoudt niet feitelijk weet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-06T11:40:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.