Spoelstra spreekt: Week 4

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

‘En opa, wat deden jij en oma tijdens de coronacrisis dertig jaar geleden?’ ‘Oh, toen zaten wij lekker in de tuin makreelsalade en witte wijn te nuttigen. O ja, en doordeweeks werkten we thuis.’ ‘Maar opa, jullie hadden toch kinderen, dat kan toch niet, thuiswerken met kinderen?’

Dat klopt. Thuiswerken met kleine kinderen, dat werkt niet. De ringtoon op je telefoon is voor kleine kinderen het signaal waarbij ze denken: hé, de bel gaat, ik mag wat tegen papa zeggen. De reden dat Rutte de scholen in eerste instantie open wilde houden, was omdat de ouders dan ongestoord thuis konden werken

Snoep verstoppen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Zelf heb ik gelukkig al pubers. Die zijn het tegenovergestelde. Die komen alleen hun kamer uit als er wat te eten is. Nu is dat best wel vaak. Sterker nog, toen de eerste berichten kwamen dat mensen vanwege de coronacrisis gingen hamsteren, dacht ik dat het over mijn puberdochters ging. Ik verstop niet alleen met Pasen al het snoep.

Maar het is wel grappig om te zien hoe collega’s het toch proberen om met kleine kinderen thuis te werken. Leuk die online-vergaderingen waarbij je een collega constant opzij ziet kijken en iets roept naar zijn kinderen. Je wilt niet weten wat er zo gebeurt als de camera en microfoon uit zijn. Of nog erger, die collega die zacht probeert te praten omdat hij de baby niet wakker wil maken.

Naar werk rijden

Ik denk dat als straks het hele coronagedoe achter de rug is, het thuiswerken nog meer geaccepteerd zal zijn. En dat waar we vroeger nog lacherig deden dat iemand ging ‘thuiswerken’, we dat nu volledig accepteren. Tenzij je kleine kinderen thuis hebt, dan geloven we je niet meer en word je geacht zo snel mogelijk je kinderen naar de opvang te brengen en naar je werk te rijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jacob,
Niet willen weten wat er achter de voordeur bij je collega gebeurt als de camera en microfoon uit zijn gaat om het respecteren van de privacy. Ik heb aangaande het waarnemen een iets andere training gehad en maak gebruik van een werkplek met direct achter me een blinde muur maar aangaande 'rugdekking' van collega's kan ik melden dat sommige smoezen misschien niet geloofwaardig zijn maar wel te respecteren.

Ik vroeg mijn opa wat hij deed in de tweede wereldoorlog en zijn antwoord was eerlijk en simpel, overleven en voor het gezin zorgen. Dat betreffende het laatste er stille heldendaden waren zoals verzet werd pas duidelijk na een doorvragen over de privacy zoals weten waar de joodse onderduikers zaten maar er niets over zeggen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-08T09:51:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.