Spoelstra spreekt: 5G-gast

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Ik woon in Dronten en in Dronten gebeurt nooit iets. Nou ja, niks. We hebben een 5G-mast in Dronten! Dit zeg ik verkeerd; we hadden een 5G-mast in Dronten. Deze is in de brand gestoken. En ik moet zeggen, ik heb daar respect voor. Mij lukt het niet eens om zonder 25 aanmaakblokjes en een fles spiritus de barbecue in de brand te krijgen en deze persoon steekt gewoon een stalen mast in de fik. We weten nog niet wie de dader is, maar ik denk dat we het in de hoek van de barbecue’ers moeten zoeken.

De mast zou corona verspreiden. Ik vind dat knap, want de mast werkt nog niet eens. Ik geloof ook niet dat dit de echte argumentatie is. Er is gewoon een groepje mensen dat overal op tegen is. Of het nu 5G, een corona-app of anderhalve meter afstand houden is. En soms doen ze gele hesjes aan en weer een andere keer richten ze een actiegroep op en die noemen ze dan Viruswaanzin. Toen ik die naam hoorde, vroeg ik mij af: bedoelen ze alle virussen of hebben ze gewoon een te brede naam gekozen?

Heel normaal

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Deze mensen die overal op tegen zijn, werken vaak ook nog. Ook bij jullie in het bedrijf. Enig idee hoeveel goede ideeën er zijn tegengehouden door dit soort mensen? Van de buitenkant zien ze er heel normaal uit maar zodra ze gaan praten, kun je ze herkennen, omdat ze wel erg vaak de woorden ‘waanzin’, ‘van de zotte’ en ‘spuugzat’ gebruiken. Daarom was ik wel blij dat deze mensen gele hesjes aantrokken. Dan kon je ze ook aan de buitenkant herkennen.

Bedrijfsbarbecue

Op zich zijn dit soort mensen ook best wel handig in je bedrijf. Zodra je een goed idee hebt en zij zijn ertegen, dan denk ik dat je het met een gerust hart kunt uitvoeren. Je hoeft het niet eens te testen. En deze mensen zijn natuurlijk handig bij de bedrijfsbarbecue, laten we dat ook niet vergeten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk, heel herkenbaar!

Beste Jacob,

Ja, ik ben TEGEN het in de fik steken van de 5G masten, zeer zeker! En keur dit gedrag zwaar af.
Ik ben VOOR het eerst uitvoerig testen van 5G op de gezondheid van kinderen en volwassenen en niet eerst de boel uitrollen en we zien wel.
Ik ben VOOR vrijwillige vaccinatie en TEGEN verplichte vaccinatie. (is er nog niet maar zo goed als met het toekomstig biometrisch paspoort dat bepaalt waar je wel en niet welkom bent). Dit is de voorkant van een digitale controle-infrastructuur. De minister werkt nu samen met Apple, Google en de Belastingdienst.
Kijk eens naar de bijwerken van het mislukte vaccin van de Mexicaanse griep, narcolepsie.
Ik ben VOOR een vrije samenleving en ik ben TEGEN een 1,5 meter maatschappij en ik ben ook TEGEN de spoedwet.
Ik ben niet voor de corona-app maar VOOR een gezonde samenleving, waar aandacht besteed wordt aan mensen met obesitas(de helft van het aantal mensen die op de IC kwamen m.b.t. corona) en om mensen gezond te leren te eten en te leven.

Al iets gezien van de bloemenschoenen-minister om hier iets aan te doen i.p.v. de corona-app?
Al iets gezien om de verpleeghuizen en bejaardenhuizen etc. aan te passen qua ventilatie?

Beste M van Driel.

Ik ben TEGEN het verspreiden van nep berichten.

Kom met verifieerbaar bewijs mbt je claim over het vaccin tegen mexicaanse griep. Er zijn drie vaccins, Focetria, Arepanrix en Pandemrix. De eerste twee lijken een goede invloed te hebben. De derde, Pandemrix, is te weinig gebruikt om een degelijke conclusie te kunnen trekken. Conclusie van de WHO is dan ook: "no other substantial association between the use of p2009H1N1 pandemic virus vaccines and narcolepsy has been identified.". Heb je een andere conclusie, laat dat dan maar zien.

Voor zover er al iets te zeggen is over Pandemrix, de producent (GSK) heeft met alle macht, uit commerciële gronden, geprobeerd onderzoeksresultaten, al dan niet negatief, onder de pet te houden. Dat is die producent aan te rekenen, niet een overheid of een consument. Richt je commentaar dan ook aan de juiste organisatie.

Dat neemt niet weg, natuurlijk moet een vaccin goed worden getest. Maar dan hebben we meteen een probleem. Het publiek denkt/verwacht/eist dat een snelle oplossing beschikbaar is. Een niet nader te noemen president zegt dat er binnen 3 maanden een vaccin is. De medische specialisten denken dat het zeker een half jaar duurt om een werkend vaccin te maken. En dan moet het ook nog eens worden getest. Het testen van een medicijn duurt maanden zo niet jaren. Dus is de vraag, wat wil je nu. Een snelle oplossing of een degelijk getest medicijn/vaccin?

Voor wat betreft 5G. Waarom testen/onderzoeken? We hebben al decennia frequenties in gebruik die (ook) in 5G gebruikt gaan worden. Daar is nog nooit discussie over geweest. Om een voorbeeld te noemen, een van de frequenties is de TV UFH band. Als dat kwaad had gekund dan hadden we veel meer impact gezien rondom Lopik/IJselstein omdat daar de grootste TV zender van Nederland staat. Sterker nog, rondom Keulen/Dusseldorf/Duisburg staan en paar TV zenders met een vermogen van 1000MW. Ook daar is geen verband gelegd met de TV zender. (Nu ja, in het Ruhgebied zal de luchtvervuiling waarschijnlijk erger zijn dan een eventuele invloed van een TV zender.) Dit is een veelvoud van het vermogen dat een 5G zender ooit zal gaan gebruiken. Ik zie niet in waarom het nu dan opeens een probleem zal gaan worden. Waarom moeten we dat dan nog weer eens een keer gaan onderzoeken?

Dat staat dan los van de vraag of 5G nu wel nodig is. Voor mij persoonlijk zal het me worst wezen. Ik ben niet afhankelijk van een mobiel (inter)netwerk. Ik vind een landelijke dekking van 3G/4G eigenlijk belangrijker dan of we nu opeens een supersnel 5G net moeten hebben. Maar ik ben dan gelukkig ook geen mobiel grootverbruiker.

M.vr.gr. Berry.

@van Driel
bepaalde vaccinaties moeten verplicht zijn omdat daarmee de bevolking als geheel beschermd wordt, bijv. mazelen.
Je mag ook niet met 200 km/h in de stadt rijden en je moet een rijbewijs hebben.

Ik erger me groen en geel aan mensen die niet gehinderd door enige vakkennis uitspraken doen over medische zaken, dat is zoiets als zou ik een technicus van het Cern vertellen hoe hij met zijn deeltjesversneller moet omgaan. Dat doe ik niet.

Ik ben namelijk voor gezond verstand.

@allen
In een tijd waarbij fakenews eerder regel dan uitzondering is, zodat "andersdenkenden" eindelijk hun gelijk kunnen halen, is het niet zinvol om met keiharde onderbouwing aan te komen of vermanende woorden aan deze gasten te wijten. Ze worden ook (zeker wat betreft Corona) "geholpen" door staatshoofden in hun retoriek.
Vaak is het interessanter om te achterhalen waarom ze zich zo gedragen en mijn persoonlijke mening is dat ze zwaar gefrustreerd zijn omdat ze zich niet gehoord voelen of een belang hebben dat wordt geschaad. Mijn ervaring is dat als je je inleeft in hun situatie en vervolgens aangeeft wat (on)mogelijkheden zijn, er dan toch een soort van dialoog ontstaat. Er zal overigens altijd een groep mensen zijn, waarbij je je aan dovemans oren aan het richten bent.

@Atilla Vigh:
Er komt mogelijk zelfs een televisieomroep voor mensen die zich niet gehoord voelen!

@M. van Driel
Momenteel leven we in een ongekende rijkdom, en komen er allerlei problemen op ons af. Het kan dus alleen maar slechter worden, beter kan niet, en dat wakkert oerangsten in ons aan.

We zijn met teveel mensen op aarde, we leven de aarde uit, de balans is weg, we staan aan de rand van de ecologische afgrond. Dat is eng, daar moet je iets aan doen, maar dat betekent offers brengen. Of je ontkent het probleem gewoon, dat is veel makkelijker. Menig populist is je voorgegaan!

We hebben momenteel last van corona. Dat brengt beperkingen met zich mee. Beperkingen zijn niet leuk. Ontken gewoon dat corona een probleem is! Zelfs de slimste president* die de VS ooit hebben gehad komt ermee weg! (*= volgens eigen zeggen.)

Het grootste verschil tussen 4G en 5G is het cijfer. 5 is zo'n 25% hoger dan 4, en 25%, dat is best een grote verandering als je bang bent voor veranderingen! Andere veranderingen zijn dat de telecomsector wat meer radiofrequenties naar zich toe trekt, frequenties die nu voor andere zaken worden gebruikt. Maar vooral voor marketeers is 5G een zegen: 5 is meer dan 4, dus je moet dit toch echt hebben, anders tel je niet meer mee!

Jacob heeft in deze briljante column de oplossing gelukkig al aangedragen: ben je bang voor 5G, of ontken je de corona- en milieuproblemen, draag dan een geel hesje, dan kan ik daar rekening mee houden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-01T09:59:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.