Spoelstra Spreekt: Oprolbare smartphone

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Mijn telefoon is te groot. Ik heb pasgeleden een nieuwe aangeschaft en deze past helemaal niet in mijn broekzak. In eerste instantie dacht ik dat zo’n supergroot scherm ook superfijn zou zijn maar het is eigenlijk superirritant. Je loopt de hele dag met je mobiel in je handen.

En waarom? Ik was eigenlijk best tevreden met het formaat van mijn vorige mobiel. Maar op de één of andere manier proberen ze je toch te verleiden. Omdat echt nieuwe innovaties uitblijven bij de smartphone denken ze dat ze dan maar een nog grotere moeten maken. Je zag het eind jaren tachtig ook bij tv-toestellen, maar dan precies andersom. Toen was het hypermodern om een hele kleine tv te hebben. Je zag toen iedereen verbaasd kijken naar een veel te kleine tv.

Uitklappen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Bij de telefoons zie je ook zo’n ontwikkeling. De eerste mobiele telefoons waren megagroot. Je had een steekkarretje nodig om ze te vervoeren anders kreeg je rugklachten. Daarna werden ze weer steeds kleiner. Je had zelfs van die kleine telefoons die je kon inklappen. En toen kwam de smartphone en die wordt weer steeds groter. Je hebt nu alweer telefoons die je kunt uitklappen. Als een boek. Maar ik wil niet de hele dag met een boek onder mijn arm lopen.

Goed idee

Daarom loop ik al een tijdje met een super goed idee. Ik wil een oprolbare telefoon. Een smartphone die je zo om je pols kunt draaien, als een soort zweetbandje. Je hebt dan een smartphone en smartwatch ineen. Een smart zweetband. Ik weet de naam is nog niet helemaal wat het moet zijn. Het trekt in ieder geval niet heel veel investeerders aan. Maar let op; ooit komt er iemand die een oprolbaar scherm ontwikkeld. Ik kan niet wachten voordat het zo ver is. Ik kan natuurlijk ook gewoon weer mijn oude telefoon gebruiken. Die doet het ook gewoon nog steeds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

qua tv kan je het al kopen: https://www.coolblue.nl/advies/release-de-oprolbare-televisie.html

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-22T09:02:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.