Spoelstra Spreekt: Temptation Island

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

We zijn een paar dagen met de tent weggeweest. Op een eiland midden in de duinen nog wel. Het was echt vakantie, want we hadden geen stroom, geen wifi en geen kinderen. Dit laatste maakt de wifi ook minder noodzakelijk. Naast geen Wifi was er überhaupt geen bereik in de duinen. Geen 4G of 5G. Terwijl een G best wel welkom was geweest bij het opzetten van de tent.

Voor het opzetten van de tent was namelijk een handig instructiefilmpjes op Youtube. En nu had ik wel de laatste twee seizoenen van Peaky Blinders gedownload, maar niet dat filmpje. Dus bij gebrek aan een G werd de tent opgezet zonder instructie.

Relatietest

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Sommige mensen denken dat Temptation Island een relatietest is, maar deze mensen hebben nog nooit een tent zonder instructie opgezet met mevrouw Spoelstra. Er werd ons bij de receptie van de camping geadviseerd om houten haringen te gebruiken. Dat is niet omdat deze beter in het duinzand blijven zitten, nee, als ermee gegooid wordt blijf je in ieder geval in leven.

Toch had het geen verbinding hebben wel één groot voordeel. Je krijgt minder mee wat er in de wereld gebeurt en dat is af en toe best weleens lekker. Dat als de temperatuur voor de zevende keer deze eeuw een record bereikt je niet overstelpt wordt met berichten van mensen die dit ‘klimaathistorie’ noemen en zich nog kunnen herinneren dat het in 1976 ook een keer twee dagen 34 graden is geweest. In de duinen zie je ook weinig vlaggen op de kop hangen. Als je geen internet hebt kun je blijkbaar wel normaal doen.

Op de kop

Vroeger las ik op vakantie altijd De Telegraaf omdat dit vaak de enige Nederlandse krant was die je in het buitenland kon kopen. Ik kwam dan vaak een stuk rechtser weer thuis. Nu was ik na vijf dagen in de natuur een stuk linkser geworden. Maar wees gerust, ik heb thuis weer wifi dus ik ga zo weer Twitter op. Ik hang de vlag alvast weer op de kop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Vroeger las ik op vakantie altijd De Telegraaf omdat dit vaak de enige Nederlandse krant was die je in het buitenland kon kopen. Ik kwam dan vaak een stuk rechtser weer thuis. Nu was ik na vijf dagen in de natuur een stuk linkser geworden."

Wat betreft een objectieve mening schijnt rechts aanzienlijk slimmer te zijn dan links, misschien wel omdat ze meertalig zijn en daarom niet De Televaag lezen. De kritische lezer vraagt zich dan ook af hoe je twee seizoenen van Peaky Blinders wilt kijken als je geen stroom hebt. Of had je zo'n handig opvouwbaar zonnepaneel Jacob?

Tenslotte kan je alleen die oude Nokia van Mark Rutte zonder opladen 5 dagen gebruiken, mijn slimme telefoon klaagt na een dag al over de status van de batterij. En tablets zijn niet veel beter als we ze vergelijk met een ouderwets boek via een e-reader. Sowieso is een tablet in de volle zon al kansloos als het om kijken gaat maar dat is natuurlijk mijn mening.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-17T10:52:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.