Van Vliet: Digitaal grip op griep

Dit artikel delen:

Ondanks de vakantieweken heb ik me toch wel ongerust gemaakt. Bijna alle media hadden het wel over de Mexicaanse griep, te beginnen met CNN. In de komkommertijd een uiterst dankbaar onderwerp voor de media. Anders ontbeert de krant een portie paniek. Ondertussen maakten veiligheidsadviseurs overuren met het produceren van draaiboeken voor het geval er te veel medewerkers uit één bedrijf de varkensgriep zouden krijgen.

Tja, dan ook maar eens rondneuzen op internet om te kijken wat ik zou moeten doen bij deze 'flu'. Tik ik per abuis 'Mexican fly' in, de letters zitten immers naast elkaar op het toetsenbord. Het enige wat daaraan hetzelfde is, is de temperatuurstijging.

Ik vind de hele boel wel heel erg opgeblazen en heb medelijden met gezondheidsminister Klink, die aanhoudend wordt bekritiseerd over de voorlichting. Alle tv-zenders en andere media over de hele wereld publiceren over de Mexicaanse griep en wij willen in Nederland 'grip krijgen op griep'. Dat is communiceren tegen de stroom op.

Opvallend is dat ik de laatste tijd ook ineens collega's ziek gemeld zie worden die deze zomer niet eens naar het buitenland op vakantie zijn geweest. Bijkomend voordeel is namelijk dat de bedrijfsarts zich wel twee keer bedenkt om langs te komen.

Wat ik er ook van geleerd heb is dat de digitale apotheek een uitkomst is. Recent zag ik dat een apotheek zijn raam had beplakt met de mededeling om bij verdenking van Mexicaanse griep vooral NIET de apotheek te bezoeken. Lijkt me ook niet handig, zeker niet wanneer je in het bijzijn van een paar apothekersassistentes eens flink van je af staat te proesten. De wachtkamer van de huisarts is echter ook geen uitkomst, want dan zijn de wachtenden ook collectief besmet. Op alle websites staat dan ook: 'Blijf vooral thuis'.

Net als bij de MKZ-crisis stel ik vast dat het medium internet ook bij deze menselijke griep steeds belangrijker wordt. Destijds mochten de agrariërs zich niet verplaatsen en waren ze volstrekt immobiel wegens besmettingsgevaar. Bij de Mexicaanse griep is het advies om de ‘meest gestelde vragen' te raadplegen bij de digitale apotheek en er eventueel direct medicijnen te bestellen. Moet je alleen niet van je af niezen wanneer de postbesteller een handtekening van je vraagt bij het afleveren van het pakketje.

Robert van Vliet is adviseur e-overheid

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En... je anti-virussoftware + spamfilter heel goed up to date houden!! Anders kun je door al dat onbeschermde gesurfd op internet nog een mexicaan (software) griepvirusje oplopen.

Dus blijf vooral offline en van je computer af, zolang er in de de reguliere media nog sprake is van mexicaanse griep. Je weet immers nooit tot welke (digitale) vorm het virus zich muteert :-)


Voor serieuze achtergrond info, heb ik hier nog een paar leerzame websites:

1. Virussen:
Onbedoelde besmetting of bewust gemaakte Bioterrorisme?
http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_influenza.htm

2. Virussen:
Het meest effectief middel tegen overbevolking
http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_virus.htm

3. Opkomenden ziektebeelden:
http://www.educate-yourself.org/ed/index.shtml

4. Hoe versterk je je (natuurlijke)immumsysteen
http://www.educate-yourself.org/immunboosting/index.shtml

Educate yourself :-)
De overheid weet zelf niet beter en praat alleen pharmaceutische industrieen na die dit virus BEWUST hebben gekweekt en verspreid, omhun omzet te vergroten en de wereldbevolking te reduceren.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-11T07:40:00.000Z Robert van Vliet