Van Vliet: Gebakken lucht

Dit artikel delen:

Nu het stof rond de klimaatconferentie in Kopenhagen is opgetrokken, is het tijd voor verbazing. Je hoeft niet te hebben gestudeerd om vast te stellen dat je met 192 vertegenwoordigers nooit slagvaardig een besluit kunt nemen. Het resultaat is dan ook twijfelachtig.

De wereldleiders, die even heen en weer vlogen naar Kopenhagen, hebben een niet-bindend akkoord getekend om de opwarming van de aarde te beperken. Dit onder het motto; beter een onzinnig akkoord dan geen akkoord.

Hoewel is aangetoond dat onze kooldioxide-uitstoot de opwarming van de aarde veroorzaakt, vraag ik me wel af waarom we niet meer in de ijstijd leven. Daar zijn we toch ook niet uitgekomen door enorme hoeveelheden kooldioxide de lucht in te blazen? Aandacht voor het milieu en duurzaamheid is in de westerse samenleving inmiddels ingeburgerd, maar we moeten niet doorslaan. Waar ik echt een beetje lacherig van word is het meten van de kooldioxide-uitstoot per persoon.

Zie je het al voor je? Je wordt geboren en krijgt direct een burgerservicenummer met kooldioxide-maximum. Moet ik dan opletten dat ik niet te veel uien eet? Of gaat het er alleen om dat ik niet te veel reis? Dus dit jaar niet meer op vakantie, want ik ben al een keer naar Curaçao gevlogen. En als je heel zuinig bent met je kooldioxide, kan ik dan ook met iemand ruilen die kooldioxide over heeft? Ook moet ik nu al laten vastleggen dat ik me na mijn dood niet laat cremeren om de kooldioxide-uitstoot te beperken.

De hamvraag blijft natuurlijk hoe we dat gaan meten. Er dreigt al een kastje in onze auto te komen in het kader van de kilometerheffing. Ik denk dat met de kooldioxide-meting ieder persoon een chip in zijn hoofd krijgt. Na drie waarschuwingen wegens overschrijding ontploft de chip waardoor we meteen een bijdrage leveren aan de oplossing van het probleem van de overbevolking.

Het blijft een interessant vraagstuk, die opwarming van de aarde, zeker als ik op 31 december na twaalven de lucht in kijk en al die pijlen uiteen zie spatten. Prettige jaarwisseling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dit hele CO2 gel***** is niets anders dan een poging om je legaal, via allerhande vormen van CO2-related-taxes, nog kaler te rippen dan je al bent

En met de opbrengsten ervan ,word gebruikt om een New World Order te financieren ;-) Een organisatie structuur die erop uit is om het aantal aard-bewoners te reduceren naar +/- 500 miljoen exemplaren..

Zie deze playlist voor info:
http://tinyurl.com/yels84e

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-31T10:05:00.000Z Robert van Vliet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.