Spoelstra spreekt: Stemadvies voor de ICT'er

We zijn overgeslagen

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is stand-up comedian en werkzaam in de ict.

Waar moet u als ict'er op stemmen? Welke partij heeft ict als belangrijk beleidspunt in zijn verkiezingsprogramma staan? Welke partij ziet in ict geen kostenpost maar een middel om de overheid goedkoper en efficiënter te maken?

Ik heb voor u alle verkiezingsprogramma's even doorgespit en op een rijtje gezet. Dat is natuurlijk een grapje. Ik heb wel iets beters te doen. Want verkiezingsprogramma's daar heb je niks aan. We denken namelijk dat we nu gaan kiezen voor of tegen met 67 met pensioen gaan, voor of tegen een burkaverbod, voor of tegen de hypotheekrenteaftrek maar dat is niet zo. Zodra er een nieuw kabinet is, hebben we het hier helemaal niet meer over. Ze komen dan ineens met maatregelen waarvan je denkt, hè een milieubelasting op rookworst? Daar hebben we het tijdens de verkiezingen helemaal niet over gehad.

Ik heb wel even de kieswijzer gedaan en heb daar geen vraag over ict kunnen ontdekken. Wel een vraag of ik voor of tegen een hoofddoekjesverbod ben. En natuurlijk ben ik tegen een hoofddoekjesverbod. Volgens veel mensen moeten we namelijk bang zijn voor de moslims dus dan vind ik het wel prettig als ik ze een beetje kan herkennen. 

Overgeslagen

Maar niks over ict in deze verkiezingen. We zijn overgeslagen. De publieke omroep krijgt zelfs meer aandacht in de campagne. We zijn het niet eens waard om genoemd te worden in een bezuinigingsmaatregel.

Misschien wordt het tijd om zoals een lezer van deze column laatst opmerkte, een partij voor de ict op te richten. Of nog beter een partij voor de ict en de zoogdieren. De eerste twee-issue partij van Nederland. Onze twee belangrijkste punten zijn dan opkomen voor de ict'er en het welzijn van de otters in Loosdrechtse plassen.

Ik vrees alleen dat de partij net zo veel stemmen gaat krijgen als Hero Brinkman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lekker belangrijk onderwerp weer. Alsof ICT een halszaak is. Op dit moment heeft de overheid wel andere dingen aan haar hoofd, op het gebied van economie, veiligheid en immigratie. kortom hoe we de komende jaren het hoofd boven water gaan houden. Daar steekt elk ICT vraagstuk iel bij af.

Wellicht had dhr. Spoelstra dan ook beter een ander onderwerp kunnen kiezen voor zijn column. Zeker ook getuige het feit dat hij kennelijk wel wat beters te doen heeft.

Overigens kennen we de politieke voorkeur van dhr. Spoelstra wel. Elke politieke uitlating van hem in welke richting dan ook vind ik ongepast voor een zichzelf onafhankelijk professioneel benoemend vakblad.

En of ICT een halszaak is! Juist door innovatie en ook focus op ICT te hebben kunnen we het economisch beter krijgen. Alsof er op dit moment ook nog maar één bedrijfstak is die het nog zonder ICT af kan.... Juist voor het herstel van de economie is ICT belangrijk. En dan kan het ook nog meehelpen met de waarborging van veiligheid en in goede banen leiden van immigratie....

In reaktie op Marcos.
Zie het artikel van Kroes.
Hoor het gekakel in Den Haag over innovatie en dat ze er allen voor zijn. Maar beleid hierop voeren. Ho maar.
Wat is er trouwens zo belangrijk aan economy, veiligheid en immmigratie.
Dat zijn 3 volkomen over het paard getilde onderwerpen.
Voor de economy zijn wij geheel afhankelijk van het buitenland, als het daar goed gaat dan gaat het bij ons ook goed. Daar veranderd Den Haag niets aan. Wel aan de gevolgen die het voor ons burgers heeft als het even slecht gaat. Dan kunnen er n.l.keuzes gemaakt worden wie het gelag gaat betalen. De grote graaiers of het werkvolk.
Veiligheid en immigratie is oude koek en al veel teveel doorgeschoten.

Tegen het hoofddoekjesverbod omdat je graag mensen wilt herkennen!? Volgens mij moet je dan juist voor het hoofddoekjesverbod zijn - lekker over nagedacht, die uitspraken :P

Leuke column. Jammer dat Marcos hierover zit te zeuren.

Zoals ik bij de column van Van Vliet eerder al zei...

"Als IT'er heb ik echter geen hoge hoed op van 'big brother' in Brussel/Straatsburg. Of opdraaien voor falen van economisch toezicht in allerlei EU landen. Maak ik me meer zorgen over prive-situatie qua hypotheekrente, in de file staan met hopelijk geen oneerlijk rekeningrijden, veiligheid en verstandig bezuinigen. Stop verkeerde outsourcing, denk eens met roodwitblauw verstand en kijk door een oranje bril naar onze belangen. Dan komen die JSF en cybercrime ook wel goed."

Denk dat Hero een vollere zaal trekt Jacob.

Wat een serieuze reacties van bovenstaanden. Ik lees in het artikel vooral de ironie. En een vette knipoog naar de brief van de KRO aan haar leden voor niet te stemmen op PVV en Groen Links en de reacties daarop van die partijen. PVV en Groen Links hebben kennelijk boter op hun hoofd. Kennelijk mag je als politieke partij wel roepen dat de publieke omroep geen (of beperkte) bestaansrecht heeft of dat de subsidie van een stichting (bv in de hoek van natuur, cultuur of onderzoek) die b.v. al 75 jaar bestaat geheel of gedeeltijke mag stoppen om te bezuinigen. Natuurlijk zal dan zo'n stichting en in dit geval een omroepvereniging zijn leden willen mobiliseren om te voorkomen dat het niet zover zal komen.

Over vrijheid van mening gesproken.... die PVV (o.a. de V van vrijheid) komt steeds meer over als een Tank die met scherp gaat schieten op iedereen die het niet met hen eens is en op die Tank een bordje heeft staan met erop "Nee, hoor slaap gerust verder, dit is geen Tank die met scherp op jou schiet"..... Enge, gevaarlijke partij.

Jacob, even onder elkaar als mensen die *wel* gevoel voor humor hebben.

Geweldig weer hoeveel humor, sarcasme en spitsvondigheid je in een paar regels kunt proppen. Vooral die van dat de ICT het niet eens waard is in een bezuinigingsmaatregel genoemd te worden.

We zijn weer lekker allemaal met ons zelf bezig.
We moeten leren kijken naar mensen die het minder hebben, en die hoor je waarschijnlijk niet klagen.
Die hebben geen tijd voor onzin als hoofddoekjes verbod en hypotheekrente aftrek hebben ze ook niet.
iedereen zou eens een jaartje vrijwilligerswerk moeten doen, dan klaagt niemand meer.
Kleur en godsdienst zijn onbelangrijk, medemenselijkheid is alles wat nodig is om vrij te zijn.

@Marcel: iets in de hoek 'eng, gevaarlijk' stoppen is pas volksmennerij.

Kennelijk mag je in dit land alleen je mening geven als niemand zich op z'n teentjes getrapt voelt?

@Jannos: "Wat is er trouwens zo belangrijk aan economy, veiligheid en immmigratie". Wacht maar als je in een recessie onveiligheid ervaart en een groeiend immigratieprobleem. Een maakbare samenleving bestaat niet.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/overheid/3364927/1277202/spoelstra-spreekt-stemadvies-voor-de-icter.html#ixzz0p2GqkuEv


@Jacob: "We zijn overgeslagen". Tja, net als vuilnismannen die er een dubbeltje per uur bij moesten. Of KLM die in zak en 'as' zit en z'n handje op zal gaan houden. Voor doorsneeburgers is IT iets dat 'het gewoon moet doen'.

@hypocriticus
"iets in de hoek 'eng, gevaarlijk' stoppen is pas volksmennerij".
Zie je hoe lastig het is om een mening te geven zonder dat iemand zich beledigt of aangesproken voelt?

"Kennelijk mag je in dit land alleen je mening geven als niemand zich op z'n teentjes getrapt voelt?"
Dat is nou precies mijn punt. Kennelijk mag alleen de PVV keiharde uitspraken doen over mensen / groeperingen onder het mom van vrijheid van meningsuiting. In de afgelopen periode is de PVV een paar keer op een normale manier aangesproken op onderwerpen en dan blijkt dat de PVV zich wel heel snel op de teentjes getrapt voelt.

@Jacob: leuk humoristisch artikel!

Niet goed opgelet Jacob, er is wel degelijk een ICT partij, namelijk de Piratenpartij!


Wat een slap artikel. Natuurlijk doen de verkiezingsprogramma's er wel toe!
Een beetje meer moeite en je had gezien dat er
verschillende partijen zijn die uitgebreidde stukken in hun programma's hebben staan over digitalisering in het onderwijs, innovatie op ICt gebied, E-overheid etc.
De VVD gaat zelfs zo ver dat ze aan apart ministerie op willen richten voor onderwijs en innovatie!
ICT is oververtegenwoordigd. Waar zijn de punten in de verkiezingsprogramma's over de staalindustrie? Of de autobranche? Of de levensmiddelen industrie? Of et cetera.

Leuk om veel verschillende reacties te lezen, maar wat een zuurpruimen zitten er tussen!

@Jacob Wat dat aangaat vind ik Humor een nog groter vraagstuk dan de talloze bruine zoogdieren die de Nederlandse goudkust onveilig maken. Kan het verkiezingsprogramma nog gewijzigd? Gebeurt wel vaker op het laatste moment.

Haha, en dan de opmerking dat het ICT vraagstuk wel degelijk in de vuistdikke programma's staat.
Ja sukkel die ik ben, wie kijkt er nou op een Stemwijzer?! Die zijn er alleen voor de simpelen van geest die makkelijk scorende vragen begrijpen:

- God boven (ja/nee/ken ik niet)
- Buitenlanders buiten (ja/nee/alleen de moslims)
- Files boe (ja/nee/ik woon in Groningen)
- Aftrek hoezee (ja/nee/alleen mijn man)
- Dieren leuk (ja/nee/op de bbq)

Best jammer, zo blijft bijvoorbeeld de piratenpartij een goed bewaard geheim en mis je leuke kroegmeetings (@Jacob en dus veel Schnabbels!)

En dat terwijl ICT inderdaad een halszaak is voor onze economie, de nationale veiligheid, de gezondheidszorg, sociale woningbouw, de besturing van het land, het monetaire stelsel, de publieke omroepen, uitbetalingen van lonen, uitkeringen, toeslagen en zelfs voor het geluksgevoel van meer dan 99% van de computable (een zelfuitgeroepen vakblad) lezers.

Sterkte allemaal op 9 juni!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-26T09:51:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.