Van Vliet: Doe mij maar gewoon kroketten

Dit artikel delen:

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar de laatste tijd voel ik me steeds onveiliger. In de maanden dat we het meest droge voorjaar sinds mensenheugenis hadden ben ik me steeds beroerder gaan voelen.

Kan zijn omdat ik alleen doorgebakken hamburgers met schorseneren heb gegeten om de uitbraak van de EHEC-bacterie te stoppen. Ik hoopte dat deze vergeten groente aan de bacterie voorbij zou gaan en dat is ook gebeurd. Wat wil je als het eten van alternatieven als rauwe rucolakiemen, mosterdkiemen en fenegriekkiemen wordt afgeraden door de minister van VWS.

Op het moment dat de commotie rond de EHEC-bacterie wat begint te luwen, kondigt het ministerie van EL&I een vangstverbod af voor paling en wolhandkrab. Reden: onderzoek toont aan dat veel van de in Nederland gevangen paling en wolhandkrab hoge concentraties dioxine bevatten.

Tegelijkertijd maakt Staatssecretaris Bleker van EL&I zich ernstige zorgen over het tempo waarop geitenhouders hun dieren vaccineren. Nog maar twee weken voor de einddatum van de vaccinatiecampagne heeft namelijk slechts 32 procent van de professionele geiten- en schapenhouders hun dieren gevaccineerd. Net als in 2010 is vaccinatie voor deze bedrijven verplicht en moet voor 1 augustus 2011 afgerond zijn. Bleker overweegt de Q-koortsmaatregelen pas te versoepelen, als alle geitenhouders aan de vaccinatieplicht hebben voldaan.

Begin ik me net wat beter te voelen publiceert staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) een lijst van twaalf risicovolle bedrijven die de veiligheid onvoldoende geborgd hebben en blijk ik naast één van die bedrijven te wonen.

Eén dag voor mijn vakantie wil ik nog net even de salarissen en de BTW overmaken, blijkt mijn TAN-code automatisch door de ING geblokkeerd. Reden; de computer had een virus getraceerd in de communicatie met mijn pc. Leuk dat ik TAN-code op papier krijg toegezonden als ik net op vakantie ben.

Gelukkig kan ik wel sinds begin deze maand weer gewoon roken in mijn stamcafé. Het in 2008 ingestelde rookverbod in de horeca, heeft het ministerie van VWS zodanig aangepast dat voor kleine (buurt)cafés een uitzondering is gemaakt. Neem ik er meteen weer een dagelijks kroketje bij. De nieuwe bacteriën komen niet door de ouderwetse frituur heen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Doe mij maar gewoon een colum over ICT.

Op zichzelf al een lap tekst zonder lijn maar behalve een melding van een (vermoeden van) een computer virus kan ik geen echte ICT gerelateerde zaken ontdekken.

@Paul

Ik denk dat de basis van het artikel is dat er steeds meer wordt besloten zonder dat je hier iets aan kan veranderen, wat vernauwend kan werken voor de meeste mensen die daardoor terug gaan verlangen naar de oude situatie.

Dit komt nogal eens voor bij projecten waar de gebruikers gedwongen worden om met het nieuwe systeem te werken, terwijl ze jaren ervaring hadden met het oude systeem en zonder hun overleg is besloten om een nieuw systeem te implementeren.
Ook al was het oude systeem verre van perfect, gebruikers willen dan terug naar de vorige situatie.

Hopelijk heb ik het verhaal goed begrepen, anders hoor ik het graag van Robert.

Tja, ik schrijf regelmatig onzin, maar ook hier geldt weer, baas boven baas.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-15T23:23:00.000Z Robert van Vliet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.