Van Vliet: Voor wat hoort wat, overheid!

Dit artikel delen:

In deze tijd van beperkte vacatures is het prettig als de overheid je helpt om je cv uit te breiden, al zijn er grenzen. Ik was al vrijwillige badmeester bij het door de gemeente afgestoten zwembad en leesvader op de school van mijn kinderen door het gebrek aan onderwijzers. Inmiddels ben ik ook mantelzorger voor mijn buurvrouw en zorgvrijwilliger bij mijn schoonmoeder die vijftig kilometer verderop woont.

Met aparte afvalbakken voor groen, papier en restafval ben ik kampioen afval scheiden als ik mijn familie in Rotterdam moet geloven. Daarnaast wek ik mijn eigen energie op met zonnepanelen op het dak en bevorder ik de kwaliteit van het grondwater door het regenwater van mijn daken niet te lozen op het riool maar in de tuin.

Sinds kort wonen we naast een huis met psychiatrische patiënten en vang ik af en toe een patiënt op, die mij meehelpt in mijn groentetuin met zelf gekweekte groenten. Niets menselijk is os vreemd in onze woonwijk.

Ondertussen heb ik het in het voorjaar erg druk als buurtgroenbeheerder met het onkruid tussen de stoeptegels en het schoonhouden van het snippergroen. We willen immers dat de straten er spik en span uitzien voor de stadspromotie. Die pak ik ook zelf op met een groep stadsambassadeurs, want de VVV is op 1 januari opgeheven.

Volgende week moet ik aan de bak bij een event in ons stadspark als vrijwillige politie. Het landelijk politiekorps heeft namelijk geen tijd meer om toezicht te houden bij grote evenementen in de stad. Dit geldt ook voor een groot kantoorgebouw dat al jaren leegstaat. Ook hier heb ik wisseldienst voor burgertoezicht. Daarnaast heeft de gemeente me gevraagd, als bestuurslid van de wijkraad, mee te denken over de nieuwe invulling van het kantoorgebouw, omdat de eigenaar failliet is.

Met het sterke groeiend aantal taken dat de gemeente bij me neerlegt, vraag ik slechts één ding terug: Overheid, vraag me niet voortdurend om informatie die ik reeds meerdere malen heb verstrekt! Werk met intelligente formulieren en zorg dat alle formulieren die ik voortaan moet inleveren, vooraf zijn gevuld met mijn persoonlijke en andere bekende gegevens. Bedankt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Als ik zie dat je adviseur e-overheid bent dan moet je niet zeuren dat je nu moet praktiseren wat je zelf geadviseerd hebt. Lijkt me dus tijd worden dat 'ik-pad' ambtenaren, beleidsmedewerkers, adviseurs en politici de paden gaan vegen. Ze hebben op kosten van de burger met hype van Het Nieuwe Werken tenslotte de mobiliteit hiervoor al gekregen. En op die manier hebben de belastingbetalers ook weer tijd om te gaan winkelen zoals de regering zo graag wil.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-28T09:14:00.000Z Robert van Vliet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.