Van Vliet: Door regels digitaal op vakantie

Dit artikel delen:

Dit voorjaar had ik me verheugd op een relaxte vakantie om eens lekker bij te komen van de dagelijkse hectiek. Weg uit dat regelzieke Nederland, dat voor ieder onderwerp wel een regeling heeft bedacht. Via Google Maps en Youtube had ik me voorbereid op een fantastische vakantie.

In praktijk kwam het erop neer dat ik op het laatste moment de vakantie moest boeken, maar telkens weer vastliep omdat er vooraf weer iets geregeld moest worden. Ik ben volledig in de vakantiestress geraakt omdat ieder land zelf wel weer iets heeft bedacht waar je als toerist aan moet voldoen.

Alcoholtest

Wat dacht je bijvoorbeeld van Duitsland? Voertuigen zonder milieuvignet mogen bepaalde gebieden niet zomaar inrijden. Bij overtreding dreigt een geldboete van veertig euro. Voor het rijden op de snelwegen in Oostenrijk en Zwitserland moet je een geldig Autobahn-vignet hebben. En dan hebben we het niet eens over de tol die daar geheven wordt. Geen nood, dan rijd ik toch gewoon door Frankrijk naar Zuid-Europa? Wat blijkt? In Frankrijk moet sinds vorig jaar een alcoholtest (éthylotest) in je auto aanwezig zijn. Gebruik van de alcoholtest is niet verplicht, maar er moet altijd een ongebruikte test in de auto aanwezig zijn.

Alternatief is westwaarts richting Groot-Brittannië. Probleem is echter dat onze hond Boris aan allerlei eisen moet voldoen als ie meegaat, zoals minstens 21 dagen voor de dag van aankomst ingeënt zijn tegen rabiës en de overige hondenziekten, een wormenkuur hebben gehad en een chip hebben. Dat wilden we onze lieve Boris niet aandoen.

Zakjes wiet

Weet je wat, dan slaan we de auto toch gewoon over dit jaar en pakken we het vliegtuig. Moest nog wel een stevige discussie voeren met mijn zoon dat ie z’n zakjes wiet thuis moest laten, maar dat is gelukt. Wat niet is gelukt om mijn vrouw en dochter te overtuigen dat ze geen spullen in hun handbagage moesten doen in grootverpakkingen. Als je koffer de twintig kilo ruimschoots overstijgt en je wilt je eigen shampoo of lenzenvloeistof meenemen in je handbagage, mag dat niet in verpakkingen zitten van meer dan honderd mililiter. Onmogelijk volgens de dames.

Je begrijpt het al, we zijn gestopt met alle voorbereidingen en gewoon thuisgebleven. We hebben grenzeloos genoten via internet van onze beoogde vakantiebestemmingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Van Vliet, hij schrijft wel lekker.

Robert,

Volgens mij is er in Duitsland geen umweltvignet nodig zolang je op de autobahn blijft en die ethylotests zijn wel verplicht maar je wordt er volgens mij nog niet voor beboet als je ze niet hebt. Beide zijn echter eenvoudig te verkrijgen dus niet echt belemmerend hoewel we natuurlijk hiermee wel weer op kosten gejaagd worden. Ook de genoemde problematiek met vliegen lijkt me nogal vergezocht en die zakjes wiet kun je beter ook maar niet meenemen als je met de auto naar het buitenland gaat.

Dus misschien kun je voortaan dit soort clowneske stukjes beter aan Jacob overlaten want voor wat, hoort wat. Nu lijkt het erop dat je met halve waarheden het regelzieke Nederland probeert vergoelijken en als een broodschrijver deze column geschreven hebt. Dat is jammer omdat als ik me niet vergis er doelen gesteld zijn om regeldrukte verminderen met 5% per jaar middels samenwerking, meer transparantie en betere e-dienstverlening.

P.S.
Betaal je voor Boris nog hondenbelasting en zo ja, wat krijg je er voor terug?

Verder verwacht ik dat een goede hondenbezitter zorgt dat zijn hond gevaccineerd en ontwormt blijft. En afhankelijk van leeftijd verplicht Nederlandse wet tegenwoordig ook chippen. Maar dit zal waarschijnlijk wel weer niet gelden voor wolven die vanuit Oost-Europa stiekem ons land in komen;-)

En vergeet vooral de oranje veiligheidsjas niet. Bij pech onderweg erg handig natuurlijk maar ik heb hem niet standaard in de auto liggen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-23T10:52:00.000Z Robert van Vliet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.