Spoelstra spreekt: Digitaal getrouwd

In ondertrouw gaan gaat voortaan digitaal. De pilotfase voor het trouwen kun je nu via internet regelen. Zelf dacht ik toen ik dat las, waarom kun je ook niet direct digitaal trouwen. Het hoeft niet moeilijk te zijn om dat te automatiseren.

Je hebt een button nodig met ‘ja’ of ‘nee’ en je moet een vinkje zetten bij ‘Ik accepteer de algemene voorwaarden’. Voor sommige stellen is het misschien ook een optie om er een looptijd bij te zetten met tevens de mogelijkheid tot het tussentijds opzeggen.

En natuurlijk nog een knop of je in gemeenschap van goederen wilt trouwen of dat je je partner voor geen meter vertrouwt. Bijna iedereen trouwt in gemeenschap van goederen. Daarom kijkt de bruid ook altijd zo blij op een bruiloft. Je kunt als bruidegom ook bijna niet anders dan in gemeenschap van goederen trouwen want de timing waarop je dat ter sprake brengt, is meestal heel slecht.

Toespraak

Nog een voordeel van digitaal trouwen is dat je niet meer hoeft te luisteren naar de dodelijke saaie toespraak van de trouwambtenaar. Die kan hij of zij mailen. Het zou trouwen ook een stuk goedkoper maken. Vooral de jurk van de bruid is namelijk nogal ontzettend duur. Toen ik op onze trouwdag met Sissi op de achterbank van onze gehuurde trouwauto zat, heb ik ook heel even gedacht: 'ze had ook gewoon een spijkerbroek aan kunnen trekken dan hadden we deze auto kunnen kopen'. Ik weet het, ik ben zo romantisch als een tl-buis.

Daarom zou ik het ook handig vinden dat ik elk jaar een dag voor mijn trouwdag  via de mail een reminder ontvang zodat ik de dag erna attent overkom. Onze trouwdatum staat nu als reminder gegraveerd in mijn trouwring. Aan de binnenkant. Daar heb ik dus niks aan.

Maar waarom trouwen we dan nog niet digitaal? Heel simpel en ik heb het wel vaker gezegd: gezelligheid kun je niet automatiseren.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jacob,
Je vergeet een belangrijk aspect !
Digitaal scheiden ! 'Ja' ik wil niet meer.

Dikke kans natuurlijk dat dit voor de overheid alleen maar een opstapje is naar een licentie-model á la Micro$oft. Als je niet jaarlijks je huwelijkslicentie verlengt vervalt automatisch je huwelijkscontract (ja, het huwelijk is een contract, al sinds de Romeinen).
Voordeel is dat je elk jaar kunt nadenken of je het nog wel ziet zitten, nadeel is dat dat ook voor je partner geldt. En de licentie-politie op je dank natuurlijk.

Wat mij betreft mogen huwelijkscontracten morgen worden afgeschaft. De individualisering is reeds door de afschaffing van het automatisch in gemeenschap van goederen trouwen compleet. Het enige wat nog relevant is zijn kinderen. Overigens vind ik nog steeds vreemd dat een vent zich kan onttrekken aan het ouderlijk gezag door de benen te nemen en de vrouw met alle verantwoordelijkheden te laten zitten. Ik zou voor de invoering van het natuurlijk vader- en moederschap zijn, waarbij met DNA onderzoek dit vast komt te staan. Prima dat je het "maken van kids" zo leuk vond, ook de lasten dragen. Aan dat biologisch vader- en moederschap hangen rechten en plichten.

@Pascal: en net als bij Windows zetten we die optie onder de startknop ;)

Belangrijk bij een langlopend contract is natuurlijk de SLA. Ik voorzie een nieuw gat in de markt.

Hoe stel ik me dat voor? Hij doet de vuilnis, zij de was (even uitgaande van de meeste voorkomende situatie). Zij doet regulier onderhoud in de tuin, hij van de auto en fietsen. Daar staat dan tegenover: minimaal 6 warme maaltijden per week, 8,13x coitus per maand, minimaal 4 uur sport kijken voor hem en minimaal 5% van het netto gezamelijk inkomen voor haar kleding en schoenen. Dit is inclusief een aantal optionele modules die pas geactiveerd worden als er nageslacht is of een huisdier komt.

Hiermee los je ook meteen het probleem van de zogeheten weigerambtenaren op !

Overigens zie ik met de huidige generatie het probleem van de gezelligheid niet zo, zolang men de happening maar op één of andere manier via social media kan volgen.
Een optie om het scherm met de 2 vinkjes bij "ja, ik wil" te delen via allerhande social media is dus echt een must.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-02T09:34:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.