Spoelstra spreekt: Meer geld

Dit artikel delen:

We leven in een vrij land waarin we mogen zeggen wat we willen. Behalve natuurlijk als je een Turk bent. Bij die vrijheid horen ook verkiezingen. Terwijl ik deze column schrijf, is de uitslag nog niet bekend. We hebben de afgelopen drie maanden wel ongeveer 326 peilingen gehad maar de kans dat de juiste uitslag daar tussen zit is ongeveer net zo groot als de kans dat PSV nog kampioen wordt.

Grote winnaar bij de verkiezingen zijn voornamelijk de leveranciers van windjacks. Als je afgelopen dagen in het winkelcentrum liep, dan moest je slalommend langs alle roos-, ballonnen- en flyer- uitdelende campagnemensen. Het ging over de zorg, migratie, veiligheid, werkeloosheid, AOW en veel te weinig over het milieu. Het ging ook vooral over hoeveel geld overal naar toe moet. Want dat is altijd de oplossing in Nederland. Als ergens een probleem is, dan moet er meer geld naartoe.

Geen ICT-campagne

Weet u waar het in de campagne niet over ging? Over ict. Heel raar, want veel van de issues hebben wel degelijk met ict te maken. Sterker nog, in veel gevallen is ict onderdeel van het probleem, zoals bij ouderen, werkeloosheid of veiligheid. Maar ook juist de oplossing.

Zorg kan efficiënter met ict, ict kan helpen bij veiligheid, de asielprocedure kan versnellen door betere ict en met ict kun je de plannen van al die partijen die de AOW-leeftijd terug naar 65 willen, heel goed doorberekenen, waardoor je er achter komt dat dit wel mogelijk is maar dat het geld opgehoest moet worden door de gemiddelde ict’er.

ICT kost geld

Ik stel voor dat politici in het vervolg niet meer zeggen hoeveel geld ergens naar toe gaat, maar hoeveel ict ergens naar toe gaat. Aan de andere kant, de overheid kennende, gaat dit ook weer heel veel geld kosten.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

De Piratenpartij (http://piratenpartij.nl/) deed nochtans mee met de verkiezingen, en heeft zeer uitbundig campagne gevierd :)

De campagne van de Piratenpartij ging wel over ICT.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-15T11:54:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.