Spoelstra spreekt: Week 2

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

We zitten in de tweede echte thuiswerkweek. Tenminste, de meeste van ons. Niet elk beroep is geschikt om thuis te werken. Een seriemoordenaar die thuis moet werken heeft het wel moeilijk in deze tijd, denk ik. Tenzij hij een groot gezin heeft natuurlijk.

Wat je heel duidelijk ziet, is dat je in zo’n crises twee soorten mensen hebt. Mensen die direct aan de slag gaan en nieuwe mogelijkheden ontdekken en mensen die achterover gaan leunen en roepen: ‘ja sorry, ik kan niks!’. Hierop hoor je de rest dan denken: ‘dat wisten we al!’. De eerste categorie gaat sterker uit deze crises komen en voor die tweede categorie is het de bedoeling dat we een immuniteitsschild om ze heen gaan bouwen zodat ze de rest van de mensen niet gaan besmetten.

Metallica op tournee

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ook zijn er weer extra nieuwe maatregelen aangekondigd. Ook daar zie je dat er twee soorten mensen zijn: mensen die zich er netjes aan houden en mensen die denken dat de regels alleen gelden voor de buurman en zijn vrouw. Maatregelen gelden voor iedereen. Zonder uitzondering. Dus als het kabinet zegt dat kappers niet meer mogen knippen, dan wil ik dat de komende periode ook aan het kapsel van het kabinet zien. Dus als zij over zes weken een persconferentie geven dat iedereen dan denkt: ‘hé wat leuk, Metallica gaat weer op tournee!’.

Nieuwe manieren van werken

En laten we wel zijn, als ik af en toe de reacties zie, dan krijg ik de indruk dat thuiswerken enorm zwaar is. Alsof als we straks allemaal weer naar buiten mogen we allemaal een hernia en stoflongen hebben en twee van de vier gezinsleden op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Het enige wat misschien kan gebeuren is dat we nieuwe manieren van werken hebben uitgevonden en dat veel achterstallig werk toch nog af is. Behalve ons kapsel misschien, dat zou een reden kunnen zijn om voorlopig nog even anderhalve meter afstand te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-25T09:56:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.