Spoelstra spreekt: Week 5

Dit artikel delen:

En toen kwam de minister ineens met twee apps op de proppen. Twee apps die ons moeten helpen om de coronacrisis te bestrijden. Op de eerste app kun je zien waar de besmette personen zich bevinden en op de tweede app zie je welke winkel nog toiletrollen in de schappen heeft liggen. De apps moeten namelijk wel terugverdiend worden.

Uiteraard is er alweer veel commotie over ontstaan. Grote vraag is natuurlijk of we een stukje van onze privacy opofferen ten behoeve van de volksgezondheid? Ikzelf weet het nog niet. Ik lever wel vaker een stukje van mijn privacy in ten bate van iets wat ik liever heb.

Op Schiphol lever ik bijvoorbeeld ook veel van mijn privacy in ruil voor mijn veiligheid. Die dikke man die in mijn kruis krabt om te voelen of ik daar misschien een fles shampoo heb verstopt, sta ik ook niet voor mijn lol toe. En dan heb ik het nog niet eens over de privacy die we opgeven voor apps als Facebook en Google.

Lastige keuze

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Een lastige keuze dus voor de minister. Maar ik denk dat dit dilemma zichzelf gaat oplossen want de minister heeft gezegd dat ze dit eerst nog goed gaan onderzoeken. En dit is iets nieuws want bij de overheid wordt met betrekking tot ict inderdaad altijd veel onderzocht maar dat is meestal achteraf. Maar de minister gaat nu vooraf al onderzoeken waarom het zo veel moet kosten, zolang moet duren en waarom de app niet doet wat het moet doen.

Dat onderzoek zal nog wel even duren en tegen de tijd dat het onderzoek en de app af is, heeft Ab Osterhaus allang een vaccin op de markt gebracht en zijn ze er in China inmiddels achter hoe je op een beetje veilige manier vleermuizen kunt frituren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-15T11:46:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.