Spoelstra Spreekt: Kortzichtig

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Ik had vroeger een oude buurman die nooit naar de dokter ging. Zelfs niet als hij ergens last van had. Zijn argument om niet te gaan, was: ‘Ja, maar straks heb ik iets.’

Ik moest hieraan denken toen ik het bericht in de Trouw las waarin stond dat er werkgevers zijn die hun werknemers afraden de CoronaMelder te gebruiken. Sommige werkgevers verbieden het zelfs. Ze zijn bang dat de app aangeeft dat de werknemer in quarantaine moet.

Lekker kortzichtig. Net zoals die werkgevers die toestaan dat hun werknemers gewoon weer naar kantoor kunnen komen. Regel is toch thuiswerken, tenzij het niet anders kan? Argument om niet meer thuis te werken is: het is niet gezellig. Weet je wat nog meer niet gezellig is? Een hartoperatie die wordt uitgesteld.

En natuurlijk, thuiswerken is niet gezellig. Zeker niet met een vrouw thuis die je kamer komt binnenlopen en je een wasmand op schoot geeft en vraagt of je de inhoud ervan even op wilt hangen. Maar om daarvan af te komen, helpt het niet dat we ons dan maar niet aan de maatregelen gaan houden. Het is weliswaar herfst maar het waait niet vanzelf over.

Handschoen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Juist werkgevers moeten niet kortzichtig zijn en de handschoen oppakken. Het is voor hen ook beter dat we hier zo snel mogelijk vanaf zijn en niet door blijven klooien.

Ik ben het ook niet met alle maatregelen eens, maar zeg er eerlijk bij: ik ben ook geen viroloog. Ik maak lullige grapjes. Het liefst in een vol theater. Maar dat mag ook niet meer. Dus zit ik ook maar in mijn eentje achter mijn laptop. Niemand die lacht. Gelukkig komt af en toe mijn vrouw binnen. Is eigenlijk best wel gezellig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hahaha. (Minimaal één persoon heeft gelachen. Emotional support is belangrijk)

Nu zijn het er twee

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-04T12:15:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.