Spoelstra spreekt: Bewijs

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Op het moment van het schrijven van deze column ben ik in de vakantiestemming en mijn vrouw is in de 'kom niet in mijn buurt, ik ben aan het inpakken voor de vakantie'-stemming. Ik heb van haar de opdracht meegekregen, want zo gaat dat bij ons thuis, om een kopietje te maken van de betaling van de reis.

De reisorganisatie had dit in de reispapieren neergezet, omdat ze een bewijs willen zien dat we hebben betaald. Ik denk, dan ze kunnen toch ook gewoon even op hun eigen rekening kijken, dan weten ze het toch ook? En een kopie, dat is in dit digitale tijdperk toch geen bewijs meer? Ik Photoshop zo bij elkaar dat ik Griekenland 85 miljard heb geleend. En Griekenland Photoshopt vervolgens zo weer bij elkaar dat ze het mij allang weer hebben terugbetaald.

Printen

Patricia Paay gaat tegenwoordig naar de plastisch chirurg met onder de arm haar eigen gePhotoshopte foto's uit de Playboy, met het verzoek dit zo echt mogelijk na te maken. Ik heb nu thuis een apparaat staan dat briefjes van vijftig kan printen.

Niet dat je hier iets aan hebt, want cartridges zijn tegenwoordig zo duur dat het alleen rendabel is om briefjes van tweehonderd of hoger te printen. En die nemen ze nergens meer aan.

Zwemdiploma

Afgelopen vrijdag heeft mijn dochter van zes haar zwemdiploma gehaald. Trots hangt het certificaat nu boven haar bed. Het zwemtalent heeft ze niet van mij. Het is dat je bij Hogeschool InHolland vroeger ook je zwemdiploma kon halen, anders had ik het nu nog niet gehad.

Maar dan had ik er gewoon eentje geprint. Waarmee ik dus wil aangeven dat het helemaal niet zo raar is dat de strippenkaart gaat verdwijnen. O ja, en het briefje van vijftig ook maar daar over later meer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Haha, schitterend Jacob ;) Aan de ene kant nemen we alles aan, "I read it on Wikipedia so it's true", aan de andere kant blijft men om bergen scans vragen in het Photoshoptijdperk. Voor sommige bewijslast van afschriften of legitimatie volstaat het mailen van een scan. Wat voor kwaadwillenden smullen is zodra deze onderschept worden. Als je DigID gephisht is, je mailaccount via wifi gehackt, iets via googlecache niet meer te vinden is... Dan heb je altijd nog het kopieerapparaat bij de AH en steeds meer uitstervende brievenbussen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-03T11:36:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.