Spoelstra spreekt: Tien, negen, acht …

Dit artikel delen:

Wat gebeurt er eigenlijk na 25 mei en je voldoet nog niet aan de AVG? Ontploft dan je bedrijf? Komt er dan een busje van de Autoriteit Persoonsgegevens voorrijden en vallen ze je huis met twintig zwaarbewapende mensen binnen?

Ik denk dat hetzelfde gebeurt als met oud en nieuw. Je telt af tot twaalf uur en daarna gebeurt eigenlijk helemaal niks. Ja even vuurwerk maar verder is het nog een koude oliebol en een lauw slaatje eten en het gaat gewoon weer verder zoals in het oude jaar. O ja, en je bent natuurlijk officieel gestopt met roken maar dat duurt vaak ook maar een paar dagen.

AVG goed voornemen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Zo kijk ik ook naar de AVG. Het is een goed voornemen. De intentie is goed maar je gaat het toch niet volhouden. We hebben elkaar allemaal contracten gestuurd, wat natuurlijk raar is want in die contracten staat niks anders dan dat je afspreekt je aan de wet te houden, maar dat moest je toch al.

Maar om onze koninklijke familie te citeren: ‘Regels zijn er om te omzeilen’. Dus nu begint het handhaven. Benieuwd ook wanneer de eerste boetes gaan komen. Dat moet. Als je weet dat er toch niet geflitst wordt, ga je ook niet langzamer rijden. 

Bedrijven zijn inmiddels goed bang gemaakt. Als je na 25 mei niet AVG proof bent, dan loop je het risico om minimaal 126 miljoen euro boete te krijgen omdat je per ongeluk iemand bij voornaam aanspreekt. Hoe weet jij dat ik Kees heet?  

Ondertussen kopieert de CIA mijn harde schijf, kijken de Russen met mijn eigen webcam mijn woonkamer rond en zijn ze in Nigeria met behulp van Google Translate een mailtje in elkaar aan het flansen waarin staat dat ze mijn bestanden hebben vergrendeld en dat ze die voor een zacht prijsje kunnen ontgrendelen. Maar ik ben wel AVG proof. Tien, negen, acht …..

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het heeft meer weg van iets waar onze regenten al decenia nat van zijn, en dat is de Strafcultuur en natuurlijk het "verleggen" van verantwoording.
Want ook bij onze Roverheid bleek de boel al vaker zo lek als een mandje, maar wie gaat straks onze overheid beboeten, wordt het dan gewoon belastinggeld van het ene ministerie doorschuiven naar de ander?
En kan de belastingbetaler uiteindelijk deze boetes betalen of zijn er clausules?, immers politici zijn nooit persoonlijk verantwoordelijk te houden voor hun (wan)daden.
Windows10 is gewoon Spyware, Het ministerie van Justitie heeft Windows10 onderzocht en blijkt dat als je de "Button" uitzet om gegevens naar MS te sturen, dit doodleuk op de achtergrond gewoon doorgaat, nu krijgt Justitie mogelijk een speciale "Button" om het WEL echt uit te zetten, volgens mij zou vanaf 25 Mei Windows10 helemaal niet verkocht mogen worden, wie is er straks verantwoordelijk als de Windows10 in jou bedrijf data lekt?!!
Maar kijk naar het Facebook debacle, Nederland poept peuken voor de Amerikanen, wie maakt ze wat?

Hoi Jacob (of Kees?) , ik zou me geen zorgen maken over het busje van de AP, Die gaan niet aan je deur staan kloppen. Daar hebben ze niet genoeg mensen en busjes voor.
Vaak wordt wel vergeten dat de AVG er ook voor gaat zorgen dat niet alleen de AP, maar alle 500Mio EU burgers (althans een deel daarvan) bij je aan de deur kunnen komen te staan: Mag ik weten wat je van me vastlegt en wat je er mee doet?
Daar zitten altijd wel een paar 'doorbijters' tussen die zich niet met een kluitje in het riet laten sturen, of genoegen nemen met 'negeren van hun vraag' zoals iemand recent weer kundig heeft gedemonstreerd.
Natuurlijk zullen die doorbijters eerst de koude oliebol wegknagen en het lauwe slaatje wegwerken voordat ze op maandag op wat deuren gaan kloppen.
Ik ben benieuwd.

De eerste ' doorbijter' heeft de oliebol en het lauwe slaatje op en niet tot maandag willen wachten...
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/internet/6365634/250449/facebook-activist-klaagt-bij-privacycommissie.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-23T10:00:00.000Z Jacob Spoelstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.