Spoelstra spreekt: Valt wel mee

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Waarom is er zo’n paniek rondom het coronavirus? Iedereen is heel voorzichtig. De handgel en mondkapjes zijn al uitverkocht. Nu vind ik overigens, even los van het coronavirus, voor sommige personen die mondkapjes sowieso een goed idee. Maar dit terzijde.

De boodschap die bewindspersonen en deskundigen afgeven is heel dubbel. Als je besmet wordt, krijg je hooguit wat lichte griepverschijnselen of je gaat eraan dood. Er is niet zo veel aan de hand, maar als je besmet bent, willen we wel dat je binnen blijft, onder het bed gaat liggen en stopt met ademen.

Een gewaarschuwd mens...

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Op zich snap ik al die waarschuwingen wel. Niemand wil die gast zijn die in beeld komt bij het jaaroverzicht omdat hij heeft geroepen: ‘Ach, valt wel mee, joh, gewoon een griepje!’. Terwijl vervolgens de halve wereld uitsterft. En dat fragment waarop jij in de camera zegt: ‘Ach, valt wel mee, joh, gewoon een griepje’, wordt vervolgens tot in lengte van dagen herhaald. Net als de Britse premier Neville Chamberlain die vlak voor de Tweede Wereldoorlog op het vliegveld al zwaaiend met een vredesovereenkomst ‘Peace in our time’ riep.

Maar gelukkig hoeven wij ons als ict’ers geen zorgen te maken. Wij kunnen, mochten we besmet raken, heel eenvoudig in quarantaine want we kunnen gewoon thuiswerken. Met lichte griepverschijnselen moet dat zeker lukken. Maar de kans dat we thuis een virus oplopen, is misschien wel tien keer groter. Via de computer wel te verstaan. Hier gaan we heel wat minder voorzichtig mee om dan met een gewoon virus. Of wordt zodra een collega een virus op zijn laptop heeft, deze laptop ook twee weken in een kluis gestopt. En mag iedereen die een mailtje van deze persoon heeft gekregen, zijn devices inleveren en naar huis gaan? Terwijl ik dit opschrijf, vraag ik me inderdaad af: waarom doen we dit eigenlijk niet? En ik weet ook wel het antwoord op die vraag is: omdat dit nergens op slaat. Maar ga achteraf niet roepen dat ik niet heb gewaarschuwd.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-04T11:21:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.