Spoelstra spreekt: Week 6

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Een corona-app, dat is de simpelste app die er is. Hoeveel personen en bedrijven ik dit al niet de afgelopen dagen heb zien beweren. En ze zeggen er allemaal bij: ‘Het is heel simpel en eigenlijk hebben wij hem al. En onze app voldoet aan alle AVG-regels. Sterker nog Bits of Freedom adverteert erop en de hackers van Anonymous hebben de moed al opgegeven om de app te kraken en zijn inmiddels weer bezig om Trump president te maken.’

Er werden vorige week zeven apps uitgekozen. En ik weet niet wie ze heeft uitkozen, maar ik vond het toch wel heel knap want alle zeven apps voldeden niet aan de eisen. Ik kreeg het gevoel dat ik ook altijd bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen heb. Daarbij denk ik ook altijd: hoe kun je uit zo veel kandidaten nou juist die twee kneuzen kiezen?

Blijf uit mijn buurt

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

We kunnen de hele corona-administratie natuurlijk ook gewoon via Facebook doen. Facebook weet ook al precies wat we doen, waar we heen gaan en wat we bij de volgende verkiezingen gaan stemmen. Corona kan er ook nog wel bij. En heel belangrijk, ze voldoen aan alle AVG-regels, tenminste dat mag ik hopen anders neem ik aan dat de app vandaag nog verboden wordt. Het enige wat we hoeven te doen is allemaal even onze status op Facebook aanpassen in ‘Ik heb geen corona‘ (144 likes) of ‘Ik heb corona, blijf uit mijn buurt’ (1 like van mijn moeder, die liket alles).

Niemand op tegen

Zelf ben ik overigens ook bezig met een corona-app. De app voldoet aan alle eisen zowel qua beveiliging als privacy, is eenvoudig in gebruik en gaat ons helpen de maatschappij weer coronavrij op te starten. Het enige nadeel van de app is dat hij alleen te gebruiken is in combinatie met 5G. Maar ja, wie kan daar nu op tegen zijn?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bij gebrek aan Facebook die voor mij denkt beperk ik mij tot mijn eigen kennis-systeem.

In een zelflerend systeem op een neuraal netwerk heb ik alle symptomen van COVID-19 ingevoerd, zo ook de mogelijke besmettingsbronnen en maatregelen, en daarnaast de richtlijnen en adviezen van overheid en gezondheidsinstanties.
Op het systeem vindt meerdere keren per dag een update plaats.

Op basis van heuristiek krijg ik gedragsadviezen, waarop ik mijn gedrag vervolgens maximaal kan aanpassen.
Via 'full-continue monitoring' krijg ik direct een signaal indien zich ook maar de eerste indicatie van een symptoom voordoet.

Het mooie is dat het inherent veilig is en 100% privacy-bestendig, specifiek artt. 9 en 22 AVG.

Nog veel simpeler: je mag alleen naar buiten met een opgeblazen zwemband om je middel, met een diameter van minimaal anderhalve meter (liefst nog iets meer i.v.m. de kans op indeuken als je tegen iemand aanbotst). Handhaven kan met de toch al in de lucht zwevende drones.

ik heb ook een (gr)app, die doet het alleen op afstand als er meer dan 3m tussen de mensen is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-22T11:19:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.