Spoelstra Spreekt: CoronaMelder-app verplicht

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Ik liep van de week in de Jumbo met een mondkapje op toen ineens een wildvreemd iemand zonder mondkapje tegen mij zei: ‘Ik ben tegen mondkapjes!’ Ik zeg ‘oh, ik ben tegen corona’. Einde gesprek en we liepen door.

Ik had geen zin in een discussie, te meer omdat ik de indruk had dat de persoon zonder mondkapje over meer tatoeages dan diploma’s beschikte. Zelf heb ik geen moeite om een mondkapje te dragen. Ik ben opgegroeid in de jaren ’80. Enig idee wat ik toen allemaal heb gedragen? Ik droeg een getailleerde colbert met schoudervulling, ik had een matje in de nek en aan mijn schenen beenwarmers. En nu hoor ik jullie denken, hè beenwarmers dat is toch voor vrouwen? Ja, dat klopt, maar dat wist ik toen toch niet! Dus dan valt een mondkapje nog mee.

Wonder

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Inmiddels willen ze de mondkapjes gaan verplichten. De CoronaMelder-app is nog niet verplicht. Hij doet het inmiddels wel. Het heeft even geduurd, maar voor een overheids-app is het een wonder dat hij nu al live is. Maar je hoeft hem niet te gebruiken. Het is wederom een advies. En dat werkt in Nederland niet. We zijn in Nederland heel erg voor eigen verantwoordelijkheid, maar we kunnen niet met die verantwoordelijkheid omgaan.

Gewoon verplichten

Dus waarom niet gewoon de CoronaMelder-app verplichten? Natuurlijk, je tast mensen in hun vrijheid aan, maar wat heb je aan vrijheid als het enige is wat je kunt doen een beetje achter je laptop thuis zitten en één keer per week met een mondkapje naar de Jumbo gaan? Dus bij deze, als Rutte het niet wil doen dan doe ik het maar: hierbij verplicht ik iedereen om een mondkapje op te doen en de CoronaMelder-app te gebruiken. En voor het getailleerde colbertje met schoudervulling, het matje en beenwarmers geldt nog steeds gewoon het advies: niet dragen!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben het eens met de algemene gedachte van het artikel, maar wel jammer dat tattoo's omgekeerd evenredig worden gesteld aan diploma's daarmee wordt weer in hokjes gedacht terwijl we dit juist samen moeten oplossen.

Ben het met Jack Lok eens, tattoo 's hebben niks te maken met denk niveau, er zijn veel inlectuelen die ook een lichaamversiering hebben en maakt de mens niet minder.
Zo 'n dergelijke uitspraak zoal u in het artikel beschrijft is mijn inziens van lager niveau.

Ik durf de straat niet op met met Bluetooth aan van mijn Android mobiel, aangezien die onveilig is en niet meer ge-update wordt door de fabrikant.

De app heeft alleen zin als veel mensen hem gebruiken. Er is inmiddels zoveel weerstand tegen de regering dat dat niet zal gaan gebeuren waarmee de critici gelijk zullen krijgen, of de regering genoodzaakt zal worden de app te verplichten.
Mondkapjes hebben inmiddels bewezen niet effectief te zijn, niet tien hals Nederland ze droeg, en ze zullen ook geen effect hebben als iedereen ze gaat dragen.
We hoeven slechts de basisregels te dragen, dan is het virus over vier tot zes weken verdwenen. Zo niet voorzien ik nog minimaal zes maanden hele en halve maatregelen.
Inclusief kerstmis.
Met dank aan viruswaanzin en ikdeedevennietmeermeesukkels.

Spoelstra kan beter toiletten gaan schoonmaken. Verbijsterd dat zulke zeer zeer zeer oppervlakkige stukjes geplaatst worden. Bovendien vergeet hij dat 2 miljoen mensen het niet kunnen downloaden. Ja dan moeten ze een nieuwe telefoon kopen

Met het tattoos vs. diploma's slaat Jacob de plank volledig mis. Nutteloze vergelijking die totaal geen toevoeging is voor het doel van het artikel. Tattoos komen in werkelijk alle lagen van de bevolking voor. Zelfs onder de mensen die een meer dan gemiddeld aantal diploma's op zak hebben. Erg jammer dit.

Wie vrijheid inlevert voor veiligheid, is beide niet waard.!

jawel, mensen met tatoos zijn dom en onverantwoordelijk.
dikke mensen zijn ook nog lui. ;-)
en mensen waar je niet mee eens bent zijn niet grappig.

@Adrie
die app werkt niet. Net zo min als een huis bouwen op drijfzand. Internationale tests (ierland, duitsland) tonen aan dat die app niet helpt.
@Rianne als je Abraham Lincoln citeert dan zou je zoveel respekt moeten hebben dat korrekt te doen en aan te geven waar je die "wijsheid" vandaan hebt.

Wat tattoos betreft vraag ik me af wat er in 20 jaar komt, die kleurstoffen zijn alles behalve onschuldig, wellicht meer gezondheidsproblemen als door corona . . .

Dus ben ik dan verplicht om altijd mijn mobiel mee te nemen?.. Wist u dat bij de grootste supermarktketen van ons land het personeel gewoon moet komen werken als gezinsleden corona hebben maar deze personeelsleden nog geen klachten hebben... En een zelfde verhaal van iemand die werkzaam is in de ouderenzorg... Alles voor de poen... Ik zie het somber in... Oja als je je moet laten testen en je woont naast Utrecht stuurt men je naar Amsterdam... Gek dat het covid19 de wedstrijd wint....

Het is mijn telefoon. Dus ik bepaal wat er wel en niet op komt. Anders laat ik em gewoon thuis. Tevens zie ik het niet zitten om mijn bluetooth aan te laten staan de gehele dag, vreet ook nog eens stroom van mijn batterij.
Gelukkig is er nu een breathalyser die in 30 seconden kan bepalen of je GEEN corona hebt. Duurt nog even voor bredere uitrol, nu de coronastraten eerst. Maar mijn telefoon, is van mij.

Mondkapje oké. Die app never nooit niet. Weer een toegang voor hackers tot je persoonlijke gegevens. Er zijn zat andere manieren om zonder app dat virus onder controle te krijgen.

Jan,
Was de uitspraak niet van Benjamin Franklin?

Inderdaad, Franklin. Bedankt voor de korrektie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-14T10:21:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.