Spoelstra Spreekt: Complotpraktijk

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Zijn sociale media de oorzaak van het grote geloof in complottheorieën? Dat was de grote vraag van deze week. De algoritmes van deze media zouden ons allen een bubbel intrekken waardoor we de meest extreme dingen gaan geloven.

Het satirische tv-programma 'Zondag met Lubach' had er een groot item over. Maar ja, dat programma is van de staatsomroep en die is onderdeel van het complot. Dus die geloof ik sowieso niet.

Leven we inmiddels allemaal in onze eigen sociale-mediabubbel? En worden we geregeerd door een complot? En wie zit er dan in dat complot? Een complot bestaat meestal uit mannen. Als het coronavirus een complot zou zijn en er zou ook maar één vrouw in het complot zitten, dan zou het hele feestje niet zijn doorgegaan,

'Oh, dus we gaan een dodelijk virus verspreiden, waardoor de ziekenhuizen overbelast raken, de hele horeca dicht moet en de hele wereldeconomie in elkaar dondert? Met andere woorden: jullie mannen hebben weer een reden om met een griepje thuis te zitten en je te laten verwennen door je moeder? En wij kunnen zeker weer al het werk doen? Nou, dat gaat dus mooi niet door.' En weg is je complot.

Verzonnen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ik denk ook niet dat Bill Gates erachter zit. Die heeft geen vaccin nodig om ons leven te beheersen. Ik sta elke ochtend scheldend mijn Windows op te starten. Gebruik dan ook een Apple, hoor ik u denken. Maar van Apple zou ik als ik een schaafwond had, nog niet een pleister aannemen. Ook omdat de pleister waarschijnlijk niet compatibel is met de schaafwond die ik zou hebben. De schaafwond is namelijk ook niet van Apple.

Zelf denk ik dat alle complottheorieën verzonnen zijn. Verzonnen door een groepje machtige mensen dat deze complottheorieën bedenkt om ons gewone mensen in de greep te houden. Tenminste, dat heb ik gelezen op Facebook.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-21T10:40:00.000Z Jacob Spoelstra