Spoelstra Spreekt: Chipwaarheid

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Soms duurt het even voor je de lijntjes aan elkaar kunt knopen. ‘Connecting de dots’ noemen ze dat zo mooi in het buitenland. Maar ineens zag ik het. Ineens besefte ik dat Lange Frans misschien slimmer is dan hij eruitziet. Willem Engel is helemaal niet een enge dansleraar met waanideeën. Nee, hij zag het ook.

Ik lees namelijk al een tijdje berichten over dat er een steeds groter tekort aan chips dreigt. Auto’s kunnen niet eens meer geleverd worden vanwege het tekort aan chips. Ook de prijzen van de nieuwe Playstations rijzen de pan uit door leveringsproblemen vanwege het chiptekort. Corona zou de oorzaak zijn.

Vaccinatiepaspoort

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Tevens lees ik allemaal verhalen over de miljoenen vaccins die wereldwijd in de armen worden geprikt en zie ik daarbij allemaal discussies over een vaccinatiepaspoort. Waar ik overigens op tegen ben want ik ben nog niet gevaccineerd. Zodra ik dat wel ben, ben ik uiteraard voor.

Maar ineens zag ik het. Chiptekort aan de ene kant en miljoenen mensen die gevaccineerd worden aan de andere kant… Zie je wel, er zit dus toch een chip in dat vaccin. Het viel me al op dat sinds mijn moeder gevaccineerd is ze niet meer hoeft te betalen voor het openbaar vervoer en zo zonder OV-chipkaart de trein in kan.

Pokkenprik

Wat ik hierboven schrijf is natuurlijk een grapje. Maar stel dat het waar zou zijn, zou het erg zijn? Misschien lachen we hier over dertig jaar gewoon om. En dat we dan zeggen: ‘Serieus waren er echt mensen die tegen chips in het lichaam waren? Hoe wil je dan autorijden? Met je handen?’. En dat er dan een klein groepje mensen, die zichzelf Chip-waarheid noemt, weigert om een gechipt te worden.

Mij lijkt het niet zo erg. Dat is mijn mening. Tenminste, dat denk ik. Misschien is het wel de mening van de chip die ik gekregen heb bij de pokkenprik. Daar hoor je trouwens ook niks meer van.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"besefte ik mij"??? Als je dan toch een wederkerend werkwoord wilt gebruiken, gebruik dan "realiseren".

Dank voor de opmerkzaamheid. Is aangepast.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-10T08:25:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.