Spoelstra Spreekt: Hoop

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Wat is er gebeurd met de Corona-app? Of CoronaMelder zoals hij officieel heet. Nadat de app een andere naam heeft gekregen hebben we er nog maar weinig van vernomen.

Het zou op het vaccin en een werkend medicijn na, hét middel zijn om onze vrijheid terug te krijgen. Maar ik hoor bij de persconferenties Hugo de Jonge nooit zeggen dat iedereen die de CoronaMelder-app heeft geïnstalleerd in het weekend tussen twaalf en twee een extra persoon thuis mag ontvangen. Terwijl er met man en macht aan is gewerkt. Binnen tijd en budget werd de app gerealiseerd, wat een unicum voor een ict-project bij de overheid is. Het imago van ict bij de overheid werd helemaal opgevijzeld. Dit is gelukkig daarna weer volledig tenietgedaan door het gepruts rond de registraties van vaccins in Nederland.

Ict geeft hoop

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Maar we waren zo enthousiast. Ict zou de oplossing zijn tegen het virus. Nu weten we ook wel dat ict eigenlijk nooit de oplossing is. Maar ict geeft je hoop. Dat wat nu zo beroerd loopt, gaat straks met nieuwe ict allemaal beter. En vaak gaat het ook beter, maar nooit zo goed als beloofd.

Mensen die een smartwatch hebben herkennen dit. Je denkt dat je leven er door gaat veranderen. ‘Met dit horloge ben ik Jacob 2.0.’ Je vertelt aan iedereen trots wat de smartwatch allemaal wel niet kan. ‘Zo kan deze smartwatch zelfs zien dat de bonen in de koffiemachine bijna op zijn en dan bestelt hij automatisch nieuwe.’ Maar vervolgens gebruik je die optie nooit. Ook omdat je een nieuwe koffiemachine hebt gekocht die helemaal geen connectie met je smartwatch heeft. Eigenlijk gebruik je alleen de stopwatch voor het hardlopen. Maar toch, de smartwatch gaf je even hoop dat het beter zou worden. En misschien is dat ook wel de functie van de CoronaMelder-app geweest. Het gaf ons hoop.

Meer aan vaccin

Laten we hopen dat we meer aan het vaccin hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Misschien te weinig ervaring met ict projecten die op tijd klaar zijn. De overheid was wel mooi agile bezig. Ene keer dit, dan weer zus, zo. Heel wendbaar. Tot we het allemaal zat waren. Dat werd ook mooi uitgesproken. We zijn het allemaal zat en daar hebben we begrip voor. We gaan toch gewoon door. Klinkt als a day at the office. Verschil tussen IT en zorg is het inkomen en dat ze je bij IT geen helden noemen. Applausje voor jezelf dan maar. Das gratis.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-14T08:27:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.