Spoelstra Spreekt: Ziekenhuisbal

Dit artikel delen:
Jacob Spoelstra

Ik moest van de week naar het ziekenhuis. Niks ergs. Tenminste, dat hoop ik want de uitslag is nog niet bekend. Omdat ik iets te vroeg was en nog niet had gegeten, dacht ik even iets gezonds te bestellen in het restaurant van het ziekenhuis.

Daar wachtte niet echt de Schijf van Vijf. Ja, een bamischijf kon je er krijgen en nog een tiental producten waar of het vet van afdroop of waar zoveel suiker in zat dat je daarna aan een insuline-infuus moest. Ik denk dat het ziekenhuis via de kantine de klandizie een beetje op peil probeert te houden.

Na het kantinebezoek melde ik mij bij de receptie waar mij direct de vraag werd gesteld of ze mijn patiëntendossier van een ander ziekenhuis mochten koppelen aan mijn huidige gegevens. Het kan liggen aan de ziekenhuisbal die ik moest verteren maar ik vond dat een rare vraag.

Patiëntendossiers

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ik verbaasde mij niet over de vraag zelf. Ik heb de hele discussie meegekregen met het delen van patiëntendossiers. Nee, ik verbaasde mij erover dat die vraag daar pas én alweer werd gesteld . Ze hebben mij dit de vorige keren ook al gevraagd, dus misschien is het handig het systeem te voorzien van een vinkje dat ik akkoord ben.

Ik vroeg mij ook af: wat als ik nu bewusteloos door het ambulancepersoneel het ziekenhuis in word gedragen? Slaan ze me dan hard in mijn gezicht en vragen ze het dan ter plekke? Of gaan ze gokken of ze mijn gegevens mogen inzien? Of nog erger, gaan ze stiekem kijken?

Daarom dacht ik voor de veiligheid van ons allen: kunnen we niet hetzelfde doen als met het donorsysteem? Ja, tenzij je het aangeeft dat je het niet wilt. Ik zou dat een stuk veiliger vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-25T09:39:00.000Z Jacob Spoelstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.