Klic Online bij het Kadaster

Klic Online bij het Kadaster is een van de vijf projecten die zijn genomineerd voor de Computable Award 2008, 'ICT-project van het jaar in de publieke sector'.

Het webportaal ´Mijn Kadaster´ is gebaseerd op een 'service oriented architectuur'. Een van de functies is Klic Online, waarbij 'grondroerders' informatie krijgen over de ligging van kabels en leidingen. Het doel is het voorkomen van graafschade (jaarlijks zijn er zo'n 40.000 graafincidenten).
Het Kadaster nam voor deze nieuwe onlinedienst een aantal ict-componenten van het Kabels en Leidingen Centrum (Klic) over. Voor de integratie maakt het gebruik van SAP xi (Exchange Infrastructure), SAP's Netweavercomponent voor het uitwisselen van berichten. Ook werd een nieuwe webapplicatie in Java geschreven om alle benodigde services te integreren en naar het internet te brengen. Daarbij is zoveel mogelijk gebruikgemaakt van reeds bestaande services van het webportaal, zoals functies voor gebiedsselectie, facturering, en autorisatie en authenticatie.

Andere genomineerden

- Gevirtualiseerde testomgeving Gemeente Venlo
- Herbouw donorregistratiesysteem Odisys
- Nieuwe infrastructuur ministerie Jeugd en Gezin
- Overheidsbrede Zoekdienst

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-07T09:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.