Computable Awards 2014

Panasonic

Genomineerd voor Hardwareleverancier van het jaar

Helmer Lodder is een zeer ervaren duuratleet en de eerste mens die volledig op spierkracht twee keer de wereld rondreist. Dit betekent ongeveer honderdduizend kilometer in vijf tot zeven jaar tijd. Over land reist hij per fiets en op zee maakt hij gebruik van een roeiboot. Voor zijn dubbele wereldreis was Lodder op zoek naar een betrouwbare, draagbare computer, die onder alle omstandigheden moet blijven functioneren. En zeker op zee omdat het notebook cruciaal is voor de navigatie.

Lodder heeft tijdens de reis de beschikking over een Panasonic Toughbook CF-19 met draaibaar scherm. Dit model heeft een magnesium versterkte behuizing, een speciale stof- en waterafstotende coating en een harddisk die beschermd is tegen schokken en stoten. De Toughbook is bestand tegen temperaturen van min twintig tot plus zestig graden Celsius. De CF-19 weegt 2,3 kilogram en heeft een extreem helder 10,1 inch lcd-scherm. De batterijen gaan een hele dag mee, maar Lodder heeft met een dynamo en zonnepanelen een speciale voorzieningen getroffen voor het opladen.

Juryoordeel

Het avontuur van Helmer Lodder blijft bij je hangen. Hoe zou het met hem zijn? Werken zijn zonnepanelen nog? Doet de Toughbook wat ie moet doen? In de categorie hardware passen avontuurlijke inzendingen die veel verder reiken dan toepassing door de duuratleet. Er zijn natuurlijk al oudere en succesvolle voorbeelden, maar deze inzending laat op een heel aanschouwelijk wijze zien dat ict ook in de meest extreme situaties werkt. Zo’n ding wil je gewoon hebben.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-22T11:31:00.000Z Maarten Hillenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.